Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. března 2019 15:56
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Z kůže vězňů měla vyrábět stínítka na lampy. Život promiskuitní dozorkyně byl plný sexu a týrání

Z kůže vězňů měla vyrábět stínítka na lampy. Život promiskuitní dozorkyně byl plný sexu a týrání
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://collections.ushmm.org/search/catalog/pa1040528" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ushmm.org</a>
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Po druhé světové válce jí nedělalo problém udržovat sexuální vztahy s americkými důstojníky.

Války vytvářejí chaos a během něj se na autoritativní pozice dokáží protlačit různá nelidská individua. Za druhé světové války bychom podobných příkladů mohli najít mnoho a bez jakýchkoliv pochyb mezi tato zvířata v lidské kůži patřila Ilse Koch, přezdívaná jako čarodějnice nebo štětka z Buchenwaldu.

Za nejznámější koncentrační tábor nacistů lze označit Osvětim, ale svou temnou historii má za sebou i tábor Buchenwald, kterému první roky šéfoval SS-Obersturmbannführer Karl Otto Koch.

Jeho manželka Ilse se právě díky němu stala vedoucí ženské části tábora, tedy Oberaufseherin. Zajatkyním vládla opravdu tvrdou rukou a kdo upadl v jejích očích do nemilosti, údajně skončil jako součást jejího domácího nábytku. Ilsina fascinace tetováním měla vést k tomu, že si z kůže vězňů nechala vyrábět stínítka na lampy.

Výrobky z kůže, lidské orgány a vysušené hlavy

Ilse Koch - Bitch of Buchenwald
Ilse Koch - Bitch of Buchenwald Zdroj: commons.wikimedia.org

Bičem se žiletkami trestala muže i těhotné ženy

S Kochem se Ilse poznala v roce 1934, přičemž dva roky předtím vstoupila do nacistické strany (rok nato se stal Adolf Hitler kancléřem). Po jeho boku jako sekretářka a dozorkyně pracovala ještě před příchodem do Buchenwaldenu v nacistickém táboře Sachsenhausen. Svého času se z pohledu kariéry na své poměry nemohla mít lépe. V roce 1936 se za Karla Otta Kocha vdala.

Podle jednoho z přeživších Kurta Sitta měla kolem sebe Ilse jakousi auru zla a všeobecný respekt, a to i mezi strážníky z mužské části tábora. Když k nim Ilse zavítala, strážníci se před ní s radostí předváděli a vězně začali tyranizovat více než obvykle.

Ilse dále po táboře ráda jezdila se svým jezdeckým bičem („zkrášleným“ žiletkami), kterým muže i ženy mlátila do krve. Z určitých důvodů ale měla být údajně velmi agresivní zejména vůči těhotným ženám. Více než zajatců si vážila psů, které velmi ráda posílala právě proti vězňům.

Ilse vězně netrestala pouze pokud v případě porušení pravidel, ale často je tyranizovala jen tak pro zábavu. Jednomu ze zajatců například vzala čepici a hodila ji do zakázané zóny, přičemž mu zavelela, aby pro ni šel. Ať už by se rozhodl jakkoli, v obou případech ho nečekalo nic příjemného.

Doporučeno
V Osvětimi pomohla přivést na svět 3 000 dětí. Většinu však nechali nacisté utopit či vyhladovět V Osvětimi pomohla přivést na svět 3 000 dětí. Většinu však nechali nacisté utopit či vyhladovět 14. října 2018 9:30
Ilse Koch - Bitch of Buchenwald
Ilse Koch - Bitch of Buchenwald Zdroj: www.buchenwald.de

Kůže tetovaných vězňů jí sloužila jako materiál pro stínítka

Domů
Sdílet
Diskuse