Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2019 19:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili jsme honorář několik stovek tisíc eur, o její vystoupení nebyl zájem ani v USA

HUDBA
Uložit Uložené

Přečti si rozhovor s organizátorem koncertu Nicki Minaj, který byl nakonec zrušený ze strany managementu americké raperky.

Posledních pár desítek hodin žije rapové Slovensko dalším zajímavým případem, který se tentokrát týká nejsledovanější raperky na světě. Ta měla v pátek večer vystoupit na stadionu Ondřeje Nepely v rámci evropské tour s nejnovějším albem Queen. Jak již pravděpodobně víš, koncert se nakonec neodehrál, a to i přesto, že Nicki Minaj dorazila včas.

To se však už nedá říct o 18 kamionech s technikou a materiálem nezbytným ke stavbě pódia. Podle dostupných informací měl tým přibližně 6 hodin zpoždění, které měl původně investovat do stavby pódia.

Fanoušci tedy museli několik hodin čekat přímo na místě konání, aby jim bylo následně oznámeno, že koncert nebude. Důvodem mělo být, že organizátoři prý nedokázali zajistit dostatek elektrické energie, která by vydržela náročnost celé show. Její součástí byly totiž i výtahy. Vše důležité jsme již shrnuli v tomto článku, kde jsme zároveň avizovali, že jsme už oslovili i XL Promotion, abychom zjistili více informací o tom, jak to celé bylo.

V rozhovoru se dozvíš:

  • jak probíhala komunikace s managementem;
  • kdy nastaly první komplikace;
  • co všechno museli organizátoři z XL řešit;
  • jak probíhal kritický den koncertu;
  • jak bude probíhat vracení peněz za lístky;
  • jaké další kroky organizátoři podniknou;
  • budou s touto prací nuceni navždy skončit?

S jakými informacemi jste na začátku pracovali? Věděli jste, že před vámi bude koncert v Mnichově a tým Nicki Minaj bude cestovat pouze s jedním stagem?

Áno, vedeli sme, že majú iba jednu techniku, čo je pri tak náročnej produkcii neštandardné. Tým, že Bratislava bola iba ich druhá zastávka, sme mali obavu, aby všetko stihli rozložiť, previezť a postaviť, čo sa nám, žiaľ, potvrdilo ako opodstatnené. 

Jaké byly platební podmínky managementu Nicki Minaj? Můžete prozradit, kolik vás stála?

 

Honorár hviezdy typu Nicki Minaj je niekoľko stotisíc eur. Konkrétna suma je obchodným tajomstvom. K honoráru treba však prirátať aj náklady spojené so samotnou realizáciou (prenájom haly, reklamná kampaň, SBS, pomocníci na stavbu, zdravotná služba).

Kdy přišly první náznaky, že by mohly nastat problémy? Až v den koncertu?

Reálne až v deň ich príjazdu. Technika sa mala začať stavať o 8:00, nakoniec sa prvý kamión vykladal až o 14:30. Napriek ubezpečovaniu z ich strany tušili, že sa to nedá stihnúť, ale robili sme pre to maximum. Posledný kamión s ich technikou odišiel z Mníchova o 7:30 ráno, teda v čase, kedy mal byť už v Bratislave.  

nicki xl prod.
nicki xl prod. Zdroj: www.instagram.com

Informovali jste management o počtu prodaných lístků? Jaká byla jejich reakce?

Samozrejme, manažment je informovaný na dennej báze o počte predaných vstupeniek. Jej americké turné bolo zrušené, resp. presunuté z dôvodu nezáujmu divákov o vstupenky a žiaľ, ani v Európe o jej vystúpenie nie je veľmi veľký záujem. Sme v kontakte aj s nemeckým a maďarským promotérom, ktorí majú rovnaký problém. 

Jak bude probíhat kompenzace návštěvníků?

Zakúpené vstupenky (cez oficiálne predajné miesta) sa budú preplácať v plnej výške. Všetky info budú na našom webe xl.sk.

Dokázali byste nám popsat, co se dělo během toho osudného pátku? Jak komunikoval tým Nicki Minaj, jak jste se dozvěděli, že chce koncert zrušit a jaká byla vaše reakce?
 

Robili sme všetko preto, aby sa čo najrýchlejšie dopravili na štadión, vybavovali sme mýto pre kamióny  na hraniciach, aby sme eliminovali ich časovú stratu. Boli nezorganizovaní a kamióny s technikou, ktorá sa mala stavať ako prvá, prichádzali až ako posledné.

Po našich skúsenostiach za takmer dvadsať rokov v biznise bez jediného zrušeného koncertu sme však vedeli objektívne predpokladať, že nie je možné, aby koncert začal v dohodnutom čase.  

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 63301 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • zda byla hala na koncert opravdu připravená;
  • jaká je pravda o nedostatku elektrické energie;
  • zda organizátoři zvažují právní kroky vůči Nicki Minaj.
Domů
Sdílet
Diskuse