Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2019 11:30
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Lady Gaga je první osobou v historii, která během roku získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA

Lady Gaga je první osobou v historii, která během roku získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zpěvačka a herečka Lady Gaga přepisuje historii.

Po letošním 91. ročníku udělování Oscarů si Lady Gaga na konto připsala další skutečně hodnotné ocenění. Tím ale neobdržela jen oscarovou sošku, ale také se zapsala do historie jako první osoba, které se podařilo během jedné sezóny udělování ocenění získat cenu BAFTA, Grammy, Zlatý glóbus a Oscara. 

Spojení hudebního a filmového umění vytvořilo velmi populární a obecně uznávanou skladbu Shallow. Tu si zamilovali nejen fanoušci zpěvačky či nadšenci popového žánru, ale také mnozí filmoví diváci, kteří o hudební kariéru Lady Gagy dosud nejevili vůbec zájem.

Hudební kvalitu Shallow uznala i Akademie, která v kategorii nejlepší originální skladba udělila Oscara právě písni pocházející z úspěšného dramatu A Star Is Born. V rámci Oscarů byl snímek nominován osmkrát, přičemž uspět dokázala jen v zmíněné kategorii. Je ale třeba dodat, že v daném případě šlo o jednoznačně zasloužené ocenění.

V obdobných kategoriích Gaga (respektive samotný film) uspěl i při předávání Zlatých glóbů, cen BAFTA a na Grammy 2019. Ostatní výherce a jednotlivé momenty z 91. ročníku Oscarů jsme si rozebrali v následujícím vlákně.

Domů
Sdílet
Diskuse