Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2019 13:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Organizátor koncertu Nicki Minaj v Maďarsku: Extrémně jsme se báli, Slováci zvládli situaci velmi dobře (Rozhovor)

HUDBA
Uložit Uložené

Už v den ohroženého vystoupení v Budapešti jsme o vyjádření k nevydařenému turné americké raperky požádali i maďarské organizátory.

Nicki Minaj minimálně v očích obyvatel Evropy během posledních týdnů klesla na totální dno a s velkou pravděpodobností bude trvat alespoň pár let, než se na zpackané turné s albem Queen zapomene. Už její druhý koncert na Slovensku musel být zrušen, což by se samozřejmě dalo pochopit v případě, že by její management neměl potřebu zbytečně mlžit fakta.

Jako oficiální důvod uvedli nedostatečnou technickou vybavenost Zimního stadionu Ondreje Nepely, ve skutečnosti jí však jen vadilo, že zájem o koupi lístku na její show v Bratislavě projevilo „jen“ 5000 fanoušků. Tyto naše domněnky potvrdilo i zrušené vystoupení ve Francii, kde úplnou náhodou stejně nevyhovovaly technické podmínky, přičemž se dozvídáme, že halu navštívil přibližně stejný počet lidí.  

Aktuálně žije Evropa zrušenou show v Dublinu a avizovaným ohrožením Glasgowa, kde skoro jistě bude Nicki Minaj chybět. Nebo minimálně její pódium.

Doporučeno
Po Dublinu Nicki Minaj téměř jistě nevystoupí ani v Glasgow. Nerozvážná rozhodnutí kompetentních způsobila domino efekt Po Dublinu Nicki Minaj téměř jistě nevystoupí ani v Glasgow. Nerozvážná rozhodnutí kompetentních způsobila domino efekt 16. března 2019 9:28

Podle dostupných informací museli komplikace řešit i organizátoři jiných zastávek včetně Budapešti, kde byl koncert o pár hodin posunutý. Už v den, kdy jsme se dozvěděli informaci o tom, že je show Nicki Minaj v ohrožení, jsme kompetentní jedince za maďarskou eventovou agenturu Danubius Music oslovili s nabídkou na rozhovor, protože jsme se snažili přijít na to, zda je chyba v managementu nebo ve všech kolem.

Odpověď nám došla sice se zpožděním, ale aspoň pomůže fanouškům i exfanouškům podívat se na celou situaci z trochu jiné perspektivy. V Budapešti se přišlo na Nicki podívat přibližně 10 tisíc lid. Kdo ví, jak by celá situace dopadla, kdyby byl zájem nižší.

Jen pro doplnění, rozhovor probíhal písemnou formou a díky odbornému překladateli jsme měli možnost vést ho v maďarštině, aby nemuseli organizátoři z Maďarska řešit jazykovou bariéru.


Když jste bookovali koncert Nicki Minaj, věděli jste, že nemá dvě sady stagí, jako je při podobných událostech zvykem?

O tomto jsme neměli žádné informace, to jsme už několikrát prohlásili.

Informovali jste management o počtu prodaných lístků? Jak reagovali?

Samozřejmě, posílali jsme jim všechny informace. Jejich tým od nás vyžadoval posílení propagace. To jsme udělali až nad rámec našich sil, protože naším cílem bylo naplnit jejich očekávání.

Jaké byly vaše pocity, když jste se dozvěděli, že Nicki zrušila koncert v Bratislavě?

Byli jsme velmi vystrašení. Dokonce jsme byli přímo na místě činu v Bratislavě a sledovali jsme celé dění od začátku až do úplného konce. Upřímně, bylo to strašidelné, ale podle našeho názoru i přesto XL Promotion zvládli situaci velmi dobře.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 63752 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co si myslí maďarští organizátoři o zakrývání části stadiona, aby Nicki nezjistila, že na koncert přišlo málo lidí
  • Jaké kroky udělali maďarští promotéři, kteří se poučili z chyb Slováků
  • Zda si alespoň na chvíli připustili, že se koncert konat nebude
  • Jak by porovnali Nicki Minaj s jinými hvězdami, se kterými měli možnost spolupracovat
Domů
Sdílet
Diskuse