Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2019 16:04
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Islandský kaňon, který proslavil Justin Bieber, dočasně zavírají kvůli návalu turistů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Populární zpěvák je opět středem pozornosti.

Zdá se, že v poslední době se roztrhl pytel s lokalitami, které si nevědí rady s přívalem fotek-chtivých turistů. K pařížské ulici Rue Crémieux se připojuje i Island.

Nekontrolovatelný nárůst turistů totiž zapříčinil enviromentální škody i v jednom z nejmalebnějších islandských kaňonů Fjaðrárgljúfur.

Nádherný kaňon nacházející se asi 240 kilometrů od města Reykjavík proto bude uzavřen. Jde naštěstí jen o dočasný stav, která by měla trvat do června.

Jak informoval portál CNN Travel, svou vinu na tom nese i Justin Bieber. Kanadský zpěvák v roce 2015 vydal videoklip ke skladbě I’ll Show You, který se natáčel na Islandu. Některé scény se točily právě v blízkosti kaňonu Fjaðrárgljúfur. Vizuál má dnes na YouTube 440 milionů zhlédnutí.

 

Podle ředitele islandské agentury životního prostředí byl do té doby Fjaðrárgljúfur vcelku neznámý kaňon, který znali zejména místní.

Houfy lidí sem začaly proudit až poté, co spatřilo světlo světa populární video Biebera. Tato nádherná lokalita si však s tolika návštěvníky nedokáže poradit a také proto bude na čas pro turisty nepřístupná, aby se zotavila.

Samozřejmě nelze ze všeho vinit jen zpěváka. Podle ředitelky národní turistické centrály Visit Iceland bude kaňon na čas uzavřený i kvůli bezpečnosti, protože jarní počasí bývá v této lokalitě nevyzpytatelné.

Je třeba vybudovat lepší infrastrukturu, aby mohli turisté obdivovat přírodní unikát celoročně. Uvažuje se i nad vybudováním vyhlídkových plošin nebo vybíráním vstupného.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RIDGE DURRANT | Utah Adventure (@lifeonthe_ridge),

Domů
Sdílet
Diskuse