Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2019 22:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Katolická matka napsala dopis o tom, jak legíny vedou muže k hříchu. Ženy se jí v trefné výzvě postavily na odpor

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svůj dopis publikovala ve studentském časopise.

Jedna z nejprestižnějších univerzit ve Spojených státech amerických momentálně řeší nošení legín, píše BBC. Oblíbený kousek oblečení mnoha žen, zejména těch mladších, se před pár dny stal objektem kritiky matky jednoho ze studentů na University of Notre Dame ve státě Indiana.

Musíme podotknout, že tato univerzita je soukromá katolická instituce, takže není divu, že ji navštěvuje velké množství věřících studentů a samozřejmě za nimi stojí věřící rodiče.

Znepokojená matka několika studentů se rozhodla napsat dopis a nechat ho zveřejnit v univerzitním studentském časopise The Observer. Maryann White se představila jako katolická matka čtyř synů, která vnímá legíny na ženách jako obrovský problém.

Legín si na ženách začala všímat nedávno, když byla na návštěvě univerzitního kampusu, kde se zúčastnila i mše v místní bazilice, a neustále kolem sebe pozorovala mladé ženy v legínách.

V dopise píše, že je pro ni v dnešní společnosti těžké vysvětlit svým synům, že ženy jsou někoho dcerami a matkami a zaslouží si respekt. Za mladé ženy v legínách se prý stydí a jejich pozadí zahalené jen v černé látce podle nich způsobují, že je mladí muži dokážou jen velmi těžko ignorovat.

V předposledním odstavci dokonce píše, jak se katolické matky snaží najít pomyslnou deku, kterou by mohli nahotu v legínách zakrýt a ochránit tak ženy, ba co víc, chtěly by prý najít šály, kterými by zakryly oči svým synům a ochránily je před ženami v legínách .

Matka svůj dopis zakončila vzkazem pro mladé ženy. Chce od nich, ať si při nákupech vzpomenou na matky takových synů a vyberou si raději džíny. Sice podle ní mají právo legíny nosit, ale mají zároveň právo rozhodnout se, že je nosit nebudou.

Dopis však ve studentkách University of Notre Dame vyvolal zcela opačnou reakci. Vyznívá tak, že si za sexuální útoky a napadení ze strany mužů mohou samy, protože nosí legíny, čímž podle matky očividně vyzývají muže ke konání takových skutků.

Místo toho, aby studentky legíny přestaly nosit, spustily menší výzvu, v rámci níž se hrdě fotí se svými legínami a vysvětlují, proč je budou nosit i nadále.

 





Domů
Sdílet
Diskuse