Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2019 15:07
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Facebook přinese společný chat pro Messenger, Instagram i WhatsApp

TECH MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Snaží se Facebook napravit reputaci u svých uživatelů?

Před nějakou dobou se spekulovalo o tom, že společnost Facebook pracuje na chatu, který vám dovolí komunikovat s přáteli a rodinou napříč všemi produkty Facebooku – Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp. K těmto spekulacím se nikdo z vedení nevyjadřoval, a tak nějak to celé vyšumělo.

Alespoň tedy do včerejší konference F8, kde společnost představila několik zásadních novinek, se kterými bychom se měli setkat v následující době. Zde totiž došlo k odhalení tohoto společného chatu.

Jeho cílem bude usnadnění komunikace napříč produkty, nebudeš tedy muset přepínat mezi jednotlivými aplikacemi a vše budeš mít na jednom místě. Jeden z hlavních lidí v oblasti vývoje Asha Sharma novinku přirovnal k obyčejnému telefonování. Pokud někomu chcete zavolat, tak také neřešíte u jakého operátora je, zkrátka mu zavoláte nebo napíšete zprávu.

Facebook se pochlubil čísly z Messengeru.

Zprávy z Messengeru, Instagramu i WhatsAppu na jednom místě? Facebook pracuje na novém chatu
Zprávy z Messengeru, Instagramu i WhatsAppu na jednom místě? Facebook pracuje na novém chatu Zdroj: Facebook

A nejen to, Mark Zuckerberg si uvědomuje, jaké bezpečností přešlapy Facebook udělal v posledních několika měsících, proto představil i end-to-end šifrování, jenž bude zavedeno. To už můžete znát například z WhatsAppu. Toto šifrování klade důraz na bezpečnost a soukromí tvých konverzací a stará se o to, aby se zpráva dostala pouze k příjemci a nikomu dalšímu.

Bohužel není známo, kdy bychom se této možnosti měli dočkat, dost pravděpodobně se však této novinky nedočkáme tento rok.

Nový design a desktopová aplikace

Mark Zuckerberg také odhalil nový design Facebooku verze 5, který bude po dlouhé době opravdovou změnou a bude klást velký důraz na komunikaci ve skupinách s přáteli, hned na první stránce například uvidíte Stories od vašich nejbližších. A jako bonus dostane nový design i dnes tak žádaný tmavý mód.

Se změnou designu se společnost uchýlila i ke změně loga, jedná se tak o první změnu po 15 letech.

Facebook kompletně změní design a přinese společný chat pro Messenger, Instagram i WhatsApp
Facebook kompletně změní design a přinese společný chat pro Messenger, Instagram i WhatsApp Zdroj: 9to5mac.com

A pokud ti nevyhovuje Messenger v prohlížeči, tak tě můžeme uklidnit, již brzy se dočkáš vlastní desktopové verze tohoto komunikátoru. Ta bude dostupná jak pro Windows, tak i Mac.

Domů
Sdílet
Diskuse