Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2019 10:09
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Lesbický pár vytrollil homofobního politika. Polibkem mu zkazil selfie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Gaia a Matilde vystoupily láskou proti nenávisti.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini z ultrapravicové Ligy severu se stal před pár dny obětí trollingu lesbického páru. Studentky Gaia a Matilde mu pokazily selfie polibkem.

Protestovaly tak proti jeho účasti na anti LGBT konferenci, která se v březnu odehrála ve Veroně. Fotografii s provokativním polibkem přidala posléze Gaia na Instagram, odkud jej přebrali aktivisté a novináři, kteří z protestu dvou dívek udělali virál. 

Lesbický pár vytrollil homofobního politika. Polibkem mu zkazil selfie
Zdroj: Gaia Parisi

Dívky se pokusily před zraky Salviniho políbit ještě jednou. Tentokrát mezi ně ale na poslední chvíli strčil dlaň jeden z členů ochranky. „Když jsme se políbily, ostře nás oddělil člen ochranky a Salvini nám popřál ‚hodně štěstí‘. S ironickými díky jsme odešly,“ pověděla serveru Euronews Gaia. 

Člen ochranky zasahuje

Lesbický pár vytrollil homofobního politika. Polibkem mu zkazil selfie
Zdroj: Instagram/Gaia Parisi

Světový kongres rodin, kterého se Salvini v březnů zúčastnil, si dal za cíl navrátit to, co nazývají „klasickou rodinou“. Lesbický pár si pro svůj protest zvolil akci konající se ve městě Caltanissetta na Sicílii, kam Salvini přišel v předvolebním klání podpořit člena své strany kandidujícího na starostu.

Od veřejnosti za to schytal kritiku, neboť v ten samý den probíhaly oslavy osvobození Itálie z nacistické okupace. Salvini se jich ale odmítl zúčastnit.

Video zachycující polibek

Domů
Sdílet
Diskuse