Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2019 10:11
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Izrael zvolil novou metodu boje proti hackerům. Jejich dům srovnal se zemí dron

ZAJÍMAVOSTI IZRAEL
Uložit Uložené

Izrael bleskově zareagoval na kybernetický útok.

Kybernetická zločinnost je součástí dnešních válečných konfliktů na denním pořádku. Ať už se jedná o pouhou propagandu nebo o cílené útoky na infrastruktury cizích států, jedná se vždy o velký problém.

I přesto je tento boj prozatím v plenkách. Velká změna v této oblasti se ale udála nyní v Pásmu Gazy. Odtud proti izraelské vládě přicházely pravidelné kybernetické útoky. Těm zvládaly bezpečnost složky Izraele úspěšně odolávat, nedařil jsem jim však kybernetický odvetný útok zpět.

Proto se poprvé v historii uchýlili k něčemu, co doposud nemělo obdoby. Proti kybernetickém útoku zvolili útoky fyzický a dům, ze kterého probíhaly pravidelné útoky, byl pomocí dronu nesoucí bombu srovnán se zemí. Hnutí islámského odporu, neboli Hamas, který měl v tomto domě velení, tedy na delší dobu přišel o svojí kybernetickou jednotku.

O úspěchu celé akce se podělil mluvčí Izraelských obranných sil, nezveřejnil však bližší informace k útoku. Lze ale očekávat, že se jedná o milník, ke kterému by se mohly vlády ostatních zemí brzy také uchýlit, v minulosti se takto zachovaly pouze Spojené státy americké.

NATO kybernetické útoky prohlásilo za legitimní armádní zbraň, proti které lze jednat jako proti klasickému útoku, již před několika lety.

Domů
Sdílet
Diskuse