Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2019 12:26
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Říkalo se, že to možná ani nejsou lidé. 20 zajímavostí o Slipknot, které jsi (možná) nevěděl

Říkalo se, že to možná ani nejsou lidé. 20 zajímavostí o Slipknot, které jsi (možná) nevěděl
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.pexels.com/photo/slipknot-graspop-2013-167369/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pexels.com</a>
HUDBA
Uložit Uložené

Celosvětově známá metalová kapela zanedlouho vydá své (zřejmě) poslední album.

Americká nu metalová hudební kapela je známá svým extravagantním vzezřením a vystupováním. Možná právě proto si našla fanoušky po celém světě. Skupina oficiálně vznikla v roce 1995 (začala se formovat již v roce 1993) a postupně se prodrala mezi nejznámější kapely ve svém žánru.

Doporučeno
Ukousl netopýrovi hlavu, vypil 4 láhve koňaku za den. 20 zajímavostí o Ozzy Osbournovi Ukousl netopýrovi hlavu, vypil 4 láhve koňaku za den. 20 zajímavostí o Ozzy Osbournovi 5. února 2019 15:51

Obrovský zlom kapely nastal v roce 2010, zemřel jeden ze zakladatelů Slipknot Paul Gray. Spekulovalo se, zda bude kapela i nadále existovat. O několik let později nahráli album právě na počest zesnulého člena. Letos by mělo přijít jejich nové album, které má být údajně posledním, tak to alespoň naznačují někteří představitelé kapely.

Sepsali jsme pro tebe dvacet zajímavostí, které bys měl o kapele Slipknot vědět.

  • Dnes si už málokdo umí představit Slipknot bez masek. Jak se kapela vyvíjela, měnil se i vzhled jejich masek. Nápad dostali na Halloween v roce 1995 před prvním koncertem. Shawn Crahan byl první, který vystoupil s maskou. Ostatní nesouhlasili, ale jemu to bylo jedno. Postupně začali masky nosit všichni.
  • Díky maskám skupina působí tajemně. Dlouho se dokonce nevědělo, kdo se pod maskami skrývá, vznikaly proto různé konspirační teorie. Jsou to vůbec lidé? Co mají s tváří? Masky se staly neodmyslitelnou součástí kapely a na pódiu je bez nich zřejmě jen tak brzy neuvidíme. Pokud vůbec.
  • V minulosti fanoušci ani netušili, kdo se jak jmenuje, jejich jména byla zahalena rouškou tajemství. Proto byli označováni čísly od 0 do 8. Svou identitu odhalili po smrti Paula Graye.

  • Baskytarista Paul Gray zemřel v roce 2010. Neúmyslně se předávkoval léky proti bolesti.
  • Kapelu momentálně tvoří (#6) Shawn „Clown“ Crahan (perkuse, vokály), (#5) „133“ Jones (sample, media), (#7) Mick Thomson (kytara), (#8) Corey Taylor – (spev), (#0) Sid Wilson (DJ, klávesy), (#3) Chris Fehn (perkuse), (#4) Jim Root (kytara), Alessandro Venturella (basová kytara) a Jay Weinberg (bicí). Kapelu opustili (#1) Joey Jordison, (#4) Josh „Gnar“ Brainard, Anders Colsefni, Donnie Steele, (#3) Greg Cuddles“ Welts a (#3) Brandon Darner. Paul Gray, který zemřel, měl označení #2.
  • Jejich největší sláva přišla v letech od 2001 do 2003, kdy vydali album Iowa. Na druhé straně, kapela začala mít existenční krizi. Členové stále méně spolupracovali a až na Shawna Crahana a Paula Graye měli všichni problémy s drogami. Pokud by z kapely odešli, skupina Slipknot by se pravděpodobně rozpadla.

  • Kdysi si masky vytvářeli sami, dnes na to mají tým lidí. Design a to, jak nakonec bude maska vypadat, však navrhují oni sami. Za roky vystupování si masky prošly mnoha proměnami.
  • Tvrdí, že díky maskám mohou být sami sebou. Zároveň chtějí, aby je lidé nevnímali přes obličej či vzhled, ale přes hudbu, kterou dělají.
Domů
Sdílet
Diskuse