Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2019 0:51
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nedůvěra vůči Daenerys se prohlubuje a Cersei se chystá na zmasakrování svých nepřátel

Nedůvěra vůči Daenerys se prohlubuje a Cersei se chystá na zmasakrování svých nepřátel
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Předposlední část finále by měla představit velkolepý souboj.

V článku najdeš spoilery z minulých častí Game of Thrones!

Ať už tvrzení Emilie Clarke věříš, nebo ne, podle jejích slov by měla 5. část finále divákům představit skutečně velkolepý souboj, který předčí i bitvu proti Night Kingovi. Když si ale uvědomíme, v jakém stavu se nacházejí armády Jona a Daenerys a od původní trojice draků si odečteme dvojici zabitých, šance na poražení Cersei se stále více zmenšují. Ovlivňovat by však mohla pomoc od Yary Greyjoy, rodu Arryn a Martell.

Cersei se může pyšnit armádou profesionálních žoldáků, vojáky Lannisterů a gigantickými kušemi, které za pomoci scénáristů dokáží během momentu zabít dospělého draka. No a samozřejmě nezapomínejme na Eurona a jeho nebezpečnou posádku. Právě ta totiž již podruhé (když se mu podařilo zničit loďstvo Martellů, Yary a Theona) zasáhla hrdiny absolutně nepřipravené.

Z traileru k 5. epizodě navíc můžeme pozorovat Tyrionův ustaraný pohled na jeho královnu. Zřejmě si už i on začíná uvědomovat, že Varysův postoj k Daenerys jistým způsobem dával určitě smysl.

Přesto by bylo skvělé, kdyby nás tvůrci dokázali posledními dvěma epizodami ještě překvapit a neudělali by z Daenerys očekávanou Mad Queen (název odvozen od jejího otce Aeryse II, přezdívaného Mad King).

Věřme tedy, že se v nejbližších dvou částí dočkáme propracované akce a několika nečekaných zvratů. Právě ty jsme na Game of Thrones vždy nejvíce milovali. Nová epizoda k nám dorazí v pondělí 13. května. Více informací o seriálu najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse