Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2019 22:48
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi po parádním obratu poráží Lotyše 6:3

Češi po parádním obratu poráží Lotyše 6:3
SPORT
Uložit Uložené

Po prohrané první třetině přišla česká krasojízda.

Český hokejový výběr si na šampionátu v Bratislavě připisuje další cenné vítězství. Po prohrané první třetině předvedl skvělý obrat a porazil Lotyšsko 6:3. Čtvrtý zápas našeho týmu přitom nezačal ani trochu pozitivně. Už v 7. minutě se Lotyši ujali díky Indrašisově ráně vedení.

Na dvougólový rozdíl ve 14. minutě navyšoval Lauris Darzinš po parádní kličce a střele z bekhendu. První třetina dopadla pro národní tým nepříznivě, oba góly ale padly v oslabení a hra jinak působila vyrovnaně. 

Zato druhá třetina už byla českou krasojízdou. Už ve 22. minutě Maris Bičevskis tvrdě narazil Michala Řepíka na mantinel a dostal trest 5 minut + do konce zápasu. Našim se podařilo početní výhodu využít ve 26. minutě, kdy lotyšského gólmana propálil z první Filip Hronek.

Čeští hokejisté chytli druhý dech a za dalších šest minut se mohli radovat znovu. Petr Zámorský totiž zachytil lotyšskou rozehrávku, puk poslal Palátovi, a ten jej popustil Janu Kovářovi, který se s tím nepáral a přízemní střelou překonal Elvise Merzlikinse. A bylo vyrovnáno!

Češi po parádním obratu poráží Lotyše 6:3
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok

Burácející vyprodaný stadion hnal náš tým kupředu a hra byla už především v naší režii. Bylo tedy jen otázkou času, kdy Češi dokonají obrat. Povedlo se to Jakubu Voráčkovi, který trochu se štěstím dokázal prostřelit lotyšského brankáře nad betonem.

Stačila minuta a národní tým své nově nabyté vedení navýšil! Jakub Vrána se během závaru před Merzlikinsem chopil kotoče a neomylně jej poslal za brankovou čáru. Po druhé třetině tak svítilo na informační tabule skóre 4:2.

Třetí třetina už probíhala v jasné dominanci červenobílých. Až na pár zbytečných faulů, které doprovázely celý zápas, si Češi dokázali skóre s přehledem pohlídat. Když ve 46. minutě Dominik Simon navyšoval na tříbrankový náskok, zdálo se, že je rozhodnuto.

Lotyši ale pět minut před koncem během přesilovky odvolali brankáře. Risk vyšel a v početní převaze dokázali vstřelit branku. Lauris Darzinš snížil na 5:3 a dal tak svému týmu malou naději. Minutu před koncem ji uhasil Jakub Voráček gólem do prázdné brány. 

Domů
Sdílet
Diskuse