Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 15:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

George Soros žádá vyšší zdanění nejbohatších lidí. Američtí miliardáři chtějí na daních přispívat víc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

George Soros podepsal výzvu na zdanění bohatých.

Část amerických miliardářů chce od nové hlavy státu zvýšení daní pro nejbohatší vrstvu společnosti. Už 18 miliardářů podepsalo výzvu, jejímž cílem je bojovat proti klimatickým změnám i nerovnosti v americké společnosti. Výzvu podepsala jména jako George Soros, spoluzakladatel Facebooku Chris Hughes, Molly Munger nebo potomek slavného Walta Disneyho, píše BBC.

Podepsaní miliardáři vyzvali prezidentské kandidáty, aby zavedli zvýšené daňové zatížení pro bohatší skupiny lidí s majetkem nad 50 milionů dolarů. Tímto opatřením by se podle nich zvýšila šance na boj s klimatickými změnami, zlepšila ekonomika státu, zdraví obyvatelstva a USA by mohly zefektivnit rovnost příležitostí.

V dopise se zmiňuje i slavné vyjádření miliardáře Warrena Buffeta, který prohlásil, že i jeho sekretářka platí vyšší daně než on sám. Pokud by příští prezident začal navrhované zvyšování daní pro nejbohatší skupiny implementovat, zasáhlo by kolem 75 tisíc amerických rodin. Odhady hovoří o tom, že v průběhu 10 let by takto mohlo do americké ekonomiky natéct okolo 2,75 bilionu dolarů.

George Soros žiada vyššie zdanenie najbohatších ľudí. Americkí miliardári chcú na daniach prispievať viac
George Soros žiada vyššie zdanenie najbohatších ľudí. Americkí miliardári chcú na daniach prispievať viac Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse