Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2019 8:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Vpád do Area 51, který plánuje 1,5 milionu lidí, nemusí dopadnout dobře. V lednu tam jednoho muže zastřelili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Facebooková událost může klidně skončit velkým neštěstím.

O plánovaném vpádu internetových vtipálků do Area 51 dnes ví už celý internet. Na facebookovou událost se přihlásilo již absurdních 1,4 milionu lidí, přičemž dalších 1,1 projevilo zájem. Samozřejmě, drtivá většina lidí do zakázané zóny zřejmě nepřijde, ale přesto jde o pozoruhodné číslo.

Doporučeno
Více než 500 tisíc lidí chce vběhnout do vojenské základny Area 51. Internetový vtip přerostl v hromadnou iniciativu Více než 500 tisíc lidí chce vběhnout do vojenské základny Area 51. Internetový vtip přerostl v hromadnou iniciativu 11. července 2019 12:21

Cílem je odhalit všechna možná tajemství, která Area 51 skrývá, ale tento plán nemusí dopadnout dobře. Na internetu se totiž zjevuje starší zpráva o tom, že jednoho „lupiče“ v lednu zastřelili, když do Area 51 o 17:18 neoprávněně vjel autem. Po areálu přitom jezdil asi 13 kilometrů, přičemž totálně ignoroval bezpečnostní brány.

Následně jedinec zastavil, vystoupil z vozu a blížil se k strážníkům a vojákům s „válcovitým objektem v ruce“, tvrdí zpráva od Nevada National Security Site, tamní bezpečnostní organizace. Muž nereagoval na žádné výzvy, načež byl zastřelen, neboť válcovitý objekt představoval neznámou hrozbu. Podle zprávy člověk okamžitě zemřel, přičemž na opačné straně nedošlo k žádným zraněním.

Vpád do Area 51, ktorý plánuje celý internet, nemusí dopadnúť dobre. V januári tam jedného muža zastrelili
Vpád do Area 51, ktorý plánuje celý internet, nemusí dopadnúť dobre. V januári tam jedného muža zastrelili Zdroj: NNSS

Předpokládáme, že strážníci Area 51 postupovali profesionálně a podle všech protokolů, ale je třeba zdůraznit, že napadení zakázané zóny je velmi vážný přečin a výsledkem může být i střelba, čemuž se chce určitě každý vyhnout. I přesto, že je původní záměr facebookové události jen vtip, někteří lidé z 1,4 milionu to mohou vzít vážně a je velmi důležité, aby nedošlo k žádnému neštěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse