Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2019 13:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Tulení mládě je na pokraji smrti, v ústech se mu zasekl rybářský háček. Bezohlednost lidí končí smrtí zvířat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Velká Británie hledá tuleně, který může v nejbližších hodinách přijít o život.

Tulení mládě bylo objeveno na smrt vyhladovělé, protože se v jeho ústech zasekl rybářský háček. Tuleň je přitom stále nezvěstný a velmi blízko smrti, neboť mu háček brání v konzumaci jídla a zvíře je navíc zřejmě extrémně vystresované.

Mláďátko aktuálně hledá už několik organizací, aby ho zachránily, jeho fotka se během jedné noci stala ve Spojeném království virální.

Fotky ukazují, že se háček zachytil do rtu tuleního mláďátka. Zvíře uviděla místní vyhlídková plavba a skutečnost okamžitě nahlásila. I když se však malý tuleň objeví, skutečným oříškem bude ho chytit. Viděn byl totiž jen v těžko dostupné oblasti.

Háček v ústech je bohužel známkou současné vágní ochrany přírody. Britští rybáři nejsou při své práci příliš ohleduplní a v mořích či řekách nechávají pohozené sítě, struny a háčky. Ty následně ubližují vodnímu životu a zvířata dusí, připadne propichují části jejich těla a mají tak na svědomí zbytečné ztráty životů.

The young seal who is starving to death after getting a fishing hook caught in its mouth
Domů
Sdílet
Diskuse