Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2019 16:55
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jezdec MotoGP v Brně zázračně zachránil motorku před pádem, když dostal smyk

SPORT BRNO
Uložit Uložené

Hvězdou MotoGP v Brně je Steven Odendaal, kterému se podařilo zachránit sebe i motorku od jistého pádu.

Brno dnes hostilo kvalifikaci na zítřejší závod MotoGP. Fanoušci mohli vidět řadu atraktivních sportovních momentů, o ten nejzajímavější se však postaral 26letý Steven Odendaal.

Poté, co se na tréninku jeho motorka dostala do smyku, všichni předpokládali, že budou svědky havárie. Ta sice nevypadala hrozivě, Steven by však s velkou pravděpodobností dále v rámci Velké ceny České republiky musel skončit.

Závodník ve skutečnosti celou situaci zachránil a i když ho náhlá změna směru ze sedadla vyhodila do vzduchu, udržel se rukama a celou situaci vyřešil s grácií. Zažil však náročných přibližně 20 sekund, během kterých si vyzkoušel, co je to balanc.

Video z Masarykova okruhu v Brně už obletělo celý svět a více než milion diváků může jen nevěřícně kroutit hlavou a gratulovat mladému závodníkovi, který se takto vyhnul skoro jisté havárii.

 

Domů
Sdílet
Diskuse