Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2019 9:41
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Útočník v Texasu zabil nejméně 20 lidí, zranil i 10letou dívku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na jeho jednání se nahlíží jako na možný zločin z nenávisti.

Okolí nákupního centra Cielo Vista Mall v texaském městě El Paso zažilo v sobotu chvíle hrůzy. V jeho blízkosti a v obchodním domě Walmart začal šílenec se zbraněmi AK-47 střílet do bezbranných Lidí. V danou dobu mělo být na místě 1 000 až 3 000 nakupujících a zhruba 100 prodavačů.

Podle CNN měl střelec zavraždit nejméně 20 lidí a způsobit zranění dalším 26, včetně 10leté dívky. Mezi mrtvými jsou kromě jiných taktéž tři Mexičané.

Podezřelým pachatelem je 21letý Patrick Crusius. Zadržený byl bez jediného výstřelu. Policie informovala, že počet obětí nemusí být konečný a jednání střelce mohlo být ve skutečností zločinem z nenávisti.

Na Twitteru se k události vyjádřil už i americký prezident Donald Trump, který střelbu v El Pasu označil za akt zbabělosti a nenávistný čin. O masakru na sociálních sítích psali i další státní představitelé a starosta New Yorku Bill de Blasio vyzval k přísnějším zákonům o držení zbraní.

Sobotní tragédie je podle BBC 8. nejhorším masakrem provedeným střelnou zbraní v novodobé historii Spojených států. CNN píše, že internetem začal kolovat čtyřstránkový dokument, který zřejmě napsal útočník. V něm autor vyjadřuje také podporu útoku na novozélandský Christchurch. Dokument měl být publikován 20 minut předtím, než policie obdržela první telefonáty o střelbě.

Domů
Sdílet
Diskuse