Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 10:42
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish se bojí ve vlastním domě. Když spí, střeží ji ochranka

HUDBA
Uložit Uložené

Mladá zpěvačka v nejnovějším rozhovoru prozradila mnoho zajímavostí, které jsme o ní dosud nevěděli.

Billie Eilish toho o sobě v nejnovějším rozhovoru pro Rolling Stone prozradila opravdu hodně. I v souvislosti s jejím věkem je pochopitelné, že se s ní dokáže ztotožnit řada posluchačů. 

Tentokrát zpěvačka odhalila ještě více ze svého soukromí. Dozvídáme se, jak tráví volný čas, jaké bylo její dětství a s jakými diagnózami dlouhodobě bojuje. Také objevujeme původ jejího způsobu oblékání a mnoho dalších zajímavostí, které dosud neprozradila.

Doporučeno
Kdo je Billie Eilish a proč je jednou z nejvyhledávanějších interpretek současnosti? Kdo je Billie Eilish a proč je jednou z nejvyhledávanějších interpretek současnosti? 15. března 2019 14:27

Bojí se strašidel, zažívá spánkovou paralýzu

Dokonce musela přestat sledovat hororové filmy, protože pak viděla postavy v oknech a musela kontrolovat, zda pod postelí nejsou strašidla. V rozhovoru prozradila i to, že mívala spánkové paralýzy. Bojí se i hluboké vody, má strach z výšek a temných míst včetně její skříně nebo prostoru pod postelí. Do svých deseti let spávala s rodiči.

Její mozek funguje trochu jinak

Ještě jako dítěti byl Billie Eilish diagnostikován Tourettův syndrom, který se nejčastěji projevuje trháním hlavy do strany, případně občasným mírným vypoulením očí.t V jejím případě však nejde o nic vážného a na základě naučených technik dokáže své tiky často potlačit.

Kromě toho trpí synestézií, což je jev způsobující spojování věcí, lidí, zvuků a událostí s barvami nebo čísly. „Každá osoba, kterou znám, má v mé hlavě vlastní číslo a tvar, připadá mi to normální,“ komentuje Billie a dodává, že například její bratr vyzařuje stejnou auru jako oranžový trojúhelník.

Doporučeno
Billie Eilish má Tourettův syndrom, deprese i barevný sluch. V otevřeném rozhovoru hovoří také o úplných začátcích Billie Eilish má Tourettův syndrom, deprese i barevný sluch. V otevřeném rozhovoru hovoří také o úplných začátcích 1. srpna 2019 10:30

 

Původně neměla být hudebnicí

Relativně dlouhou dobu se podle jejích rodičů věnovala spíše vizuálnímu umění, půjčovala si otcův digitální fotoaparát, na který natáčela scénky s plyšovými zvířaty. Ty následně stříhala do hudby. Původně si všichni mysleli, že z ní vyroste režisérka, neboť jí natáčení bavilo i ve škole s kamarády. Rodina však měla blízko k hudbě, doma měla klavír a její matka hrávala na kytaru, takže už v nízkém věku věděla, co jsou verše a akordy. 

Intenzivně se věnovala i tanci, později však skončila kvůli zranění. Zároveň jí vadilo, že tento druh sportu vyžaduje úzké oblečení, se kterým měla problém už ve třinácti letech. Dnes se z jejích obrovských kousků oblečení stává kromě charakteristického znaku i trend. Sama vysvětluje, že tímto rozhodnutím sleduje, to aby lidé neřešili, jak vypadá její tělo, ale zaměřovali se na důležitější věci.

Doporučeno
Rihanna je pro Billie Eilish inspirací. Obě se před okolním světem brání módou Rihanna je pro Billie Eilish inspirací. Obě se před okolním světem brání módou 28. června 2019 13:08

Většinu alba nahrávala vsedě na posteli

S nahráváním jí pomáhal bratr. Ačkoliv měla možnost tvořit ve velkých studiích po boku známých producentů, ona je nikdy nerespektovala, právě naopak, měla pocit, že si nerozumí. Vokály ke svému debutu proto nahrála na posteli mezi polštáři, na rozdíl od drtivé většiny jejích kolegů, kteří pracují s bránicí a využívají její potenciál ve stoje. 

Miluje koně

Je to jeden ze způsobů, jak v současnosti Billie Eilish odpočívá. Vztah k nim měla už odmalička, tehdy si však její rodina nemohla dovolit platit za hodiny tréninků, a tak jezdila výměnou za práci ve stájích. Později musela přesto odejít, protože podle jejích slov lidé pracující s koňmi nemají rádi chudé.

Bojí se ve vlastním domě 

Nedávno se na veřejnost dostala adresa jejího bydliště, což ji velmi znepokojilo. Během jednoho dne se v okolí domu objevilo hned několik neznámých lidí včetně podivného starého pána ze San Diega. Tehdy se Billie rozhodla, že nejbezpečnější bude, když bude v jejím domě přespávat i ochranka, a tak si do obýváku nastěhovala bodyguarda. Popisuje, že to chvíli bylo velmi traumatizující, protože miluje místo, kde bydlí a nechtěla by ho opustit

Doporučeno
Billie Eilish je jednou z nejtalentovanějších mladých dam, její album je úžasné, říká Elton John Billie Eilish je jednou z nejtalentovanějších mladých dam, její album je úžasné, říká Elton John 2. července 2019 8:39
Domů
Sdílet
Diskuse