Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 20:45
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Do Jupiteru narazil neznámý objekt, způsobil výbuch o rozměrech Země

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

7. srpna se podařilo na video zachytit zajímavý vesmírný jev.

Jupiter je největší planetou sluneční soustavy a během posledních týdnů ho můžeš vidět i na naší noční obloze. Konkrétně na jihovýchodě – pokud máš i lepší fotoaparát či dalekohled, zpozoruješ i tři z množství jeho měsíců. Co jsi však určitě neviděl, byl náraz velkého tělesa do této planety, o kterém informuje cnet.com.

Ethan Chappel, amatérský astronom, zpozoroval prostřednictvím svého vlastního teleskopu na jeho povrchu velký záblesk, který značí pravděpodobně náraz velkého tělesa (asi asteroid, čeká se na potvrzení jiného pozorování). Vzhledem k rozměrům Jupiteru nešlo o nic malého, ale výbuch o velikosti celé naší planety

Vesmír je přeplněný různými tělesy, které do sebe neustále narážejí, ale tento případ je zajímavý právě svým rozměrem. Pokochej se tedy pohledem, který si na vlastní oči nikdy nevychutnáš.

Domů
Sdílet
Diskuse