Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2019 18:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nenávistná společnost udělala z Arthura nemilosrdného Jokera. Nový trailer je příslibem nejlepšího filmu roku

Nenávistná společnost udělala z Arthura nemilosrdného Jokera. Nový trailer je příslibem nejlepšího filmu roku
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Joaquin Phoenix představuje zcela jiného Jokera, než na jakého jsme zvyklí.

Joaquin Phoenix nejprve váhal, ale nakonec roli Jokera přijal. DCEU se ignoruje a Todd Phillips (Hangover trilogie) natočí sondu do současné společnosti a zaměří se na sociální stránku Jokerova příběhu. Jak se z něj stane psychicky narušený člověk, koho za to můžeme vinit a jak to odráží naši společnost a nás samotné?

Půjde o originální příběh. Nečekej tedy žádné zpracování komiksů. A pravděpodobně bys neměl čekat ani mnoho postav z DC univerza. Uvidíš však Zazie Beetz, Roberta De Nira a další. Phoenix založil Jokerův smích na pacientech s patologickou nemocí, kvůli které nedokáže jedinec kontrolovat své výbuchy smíchu. „Sledoval jsem videa lidí trpících patologickým smíchem, tedy neurologickou poruchou, která u jedinců způsobuje nekontrolovatelný smích,“ řekl Phoenix.

Joaquin zvolil cestu tzv. method actingu a během natáčení vystoupil ze své postavy pouze zřídka. Vzpomínal na to i jeho herecký kolega Marc Maron.

„Příliš jsem se s ním nemluvil, protože byl téměř vždy ponořen do role Jokera. Proto jsem si řekl, že ho nebudu obtěžovat. A je to v pořádku. Metody lidí přece musíte respektovat,“ prohlásil Maron.

Za režií Jokera stojí již výše zmíněný Todd Phillips (The Hangover, War Dogs), který se společně se Scottem Silverem (The Fighter, 8 Mile) postaral i o scénář. Kromě Marona, Phoenixe a De Nira si ve filmu zahraje také Zazie Beetz, Brett Cullen, Frances Conroy či Shea Whigham a jeho premiéra je u nás naplánována na 3. října 2019. Pro další informace klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse