Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2019 9:48
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 milionů za použití dvojnice v kampani poté, co odmítla spolupráci

HUDBA
Uložit Uložené

Módní retailer Forever 21 nebyl ochoten zaplatit tolik, kolik si Ariana Grande za spolupráci řekla, a tak vyřešil situaci po svém. Zneužil i grafickou identitu jejího Instagramu.

Módní prodejce Forever 21 zastřešující řadu značek aktuální čelí žalobě, kterou podal tým Ariany Grande za to, že údajně zneužil na nejnovější kampaň fotografie samotné zpěvačky. Dokumenty týkající se zahájení trestního řízení získal portál TMZ

Obchod ještě v závěru roku 2018 se zástupci Ariany Grande o potenciální spolupráci jednal, z dokumentů však vyplývá, že se nakonec nedohodli, protože zástupci Forever 21 nebyli ochotni zaplatit požadovanou částku.

Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu
Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu Zdroj: Buzzfeed News

Marketingové oddělení si však s problémem poradilo po svém – našlo ženu, která se slavné popové zpěvačce nápadně podobá a nafotilo sérii fotografií, které se podobají instagramovému profilu Ariany Grande.

Kromě typických póz a fialového pozadí měli zkopírovat například i charakteristické snímky s rozmazaným efektem. Dohromady má jít na základě dokumentů až o 30 fotografií.

Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu
Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu Zdroj: TMZ

Už na první pohled není pochyb, že retailový prodejce fast fashion oblečení věděl, co dělá. Právnický tým Ariany žádá prostřednictvím soudu odškodné ve výši 10 milionů dolarů. V současné době již fotografie dvojnice Ariany Grande na instagramovém profilu Forever 21 dostupné nejsou.

Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu
Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu Zdroj: Ariana Grande Youtube/Instagram Forever 21
Domů
Sdílet
Diskuse