Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. října 2019 10:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Marvelovky jsou opovrženíhodné a stále o tom samém. Tvůrce Kmotra se obul do komiksových filmů

Marvelovky jsou opovrženíhodné a stále o tom samém. Tvůrce Kmotra se obul do komiksových filmů
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Francis Ford Coppola má vůči filmovým adaptacím komiksovek od Marvelu výhrady.

„Když Martin Scorsese řekl, že filmy od Marvelu nejsou skutečnou kinematografií, říkal pravdu, protože od kinematografie očekáváme, že nás něco naučí. Dá nám osvětu, nějaké znalosti a inspiraci. Nevím o tom, že by kdokoliv dostal něco z toho, když vidí stále dokola a dokola tentýž film,“ cituje Francise Forda Coppolu Yahoo News!

Slavný Coppola stojí mimo jiné za filmovými klasikami jako Kmotr či za válečným dramatem Apokalypsa. Připomeňme si, že se jeho kolega z branže Martin Scorsese teprve nedávno vyjádřil k marvelovkám poměrně kritickým způsobem a dokonce tvrdil, že filmové zpracování komiksů od Marvelu napadají kinematografii.

Coppola se před novináři ve francouzském Lyonu, kde si byl převzít cenu Prix Lumiere za jeho přínos kinematografii, opřel do Marvelu ještě o něco více. „Martin byl milý, když řekl, že nejde o kinematografii. Neřekl, že je to opovrženíhodné, což tvrdím já,“ dodal.

Zdá se, že filmoví velikáni Coppola a Scorsese nemají s Marvelem žádné slitování a na jejich komerčně úspěšné novinky nahlížející jako na něco podřadného. Myslíš si, že to tvůrce Kmotra se slovem „opovrženíhodné“ přehnal, nebo s jeho názorem souhlasíš?

Domů
Sdílet
Diskuse