Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2019 16:27
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Bude mě mít někdo rád? zněla první slova autistického mladíka. Já ano, odpověděl hráč NBA a pozval jej na zápas

NEWS NBA
Uložit Uložené

Na otázku jednadvacetiletého autistického mladíka odpověděl basketbalista, který má doma také dítě s autismem.

Vychovávat dítě s autismem je oříškem, který se snaží rozlousknout nejeden vyčerpaný rodič. Proto je vždycky povzbuzující, když se objeví příběh, ve kterém soudržnost dodává všem sílu v tom pokračovat. Minulý týden se totiž stal v rodině Blochových malý zázrak, když jejich jedenadvacetiletý syn s autismem poprvé promluvil. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat – zareagoval na ni totiž celý internet.

Doporučeno
Zubní lékař z Nové Bystřice se převlékl za pandu, aby mohl ošetřit chlapce s autismem Zubní lékař z Nové Bystřice se převlékl za pandu, aby mohl ošetřit chlapce s autismem 2. prosince 2018 17:15

„Bude mě mít někdo rád?“ položil nesmělou otázku své matce David Bloch. Autistický mladík, který podle Buzzfeedu už od svých čtyř let trpí autismem, svou matku zaskočil. Ta se o tento emotivní zážitek podělila s celým světem, když sdílela první větu svého syna na Twitter.

A internet odpověděl. „Ano, máme tě rádi,“ odpověděla žena, která si příspěvku všimla. „Tohle je můj syn, který má také autismus, Jack. Také nemluví, ale oba dva tě máme opravdu rádi,“ odpověděl jiný uživatel, jehož syn má stejnou nemoc jako David. Tyto jednotlivé reakce se poté spojily v řetězovou, která oslovila notnou část sociální sítě. Až se otázka zatoulala do feedu mezi osoby ze známějších sportovních vod.

„Kerry, v Utahu jsou minimálně dva lidé, kteří mají tvého syna rádi. Moje manželka a já! Rádi bychom vás všechny pozvali na zápas Utah Jazz! Ozvěte se mi, prosím, a já to zařídím!“ zněla další odpověď. Nicméně tato patřila hráči NBA a australskému reprezentatovi v basketbalu Joeu Inglesovi. On a jeho manželka se snaží o osvětu ve vychovávání autistických dětí, jelikož sami jedno vychovávají.

Doporučeno
Přímo v menu můžeš za 90 Kč objednat oběd pro člověka bez domova nebo s autismem. Síť restaurací Lokál založila projekt Oběd pro dalšího Přímo v menu můžeš za 90 Kč objednat oběd pro člověka bez domova nebo s autismem. Síť restaurací Lokál založila projekt Oběd pro dalšího 31. července 2017 11:59

Kerry s Davidem a rodinou pozvání přijali. „Děkujeme mnohokrát za úžasnou nabídku! David miluje basketbal, rádi bychom to uskutečnili,“ odpověděla dojatá Davidova matka, která se nechala slyšet, že je velice vděčná za takovou odezvu. Jediné, co prý David kdy chtěl, byli kamarádi a už jen kvůli tomu, že nebudou na světě donekonečna, je ráda, že by se na světě nejspíš našel ještě někdo další, kdo by ho měl rád a záleželo by mu na něm.

Domů
Sdílet
Diskuse