Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2019 22:09
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Netflix potvrdil 2. sérii pro Zaklínače měsíc před uvedením té první. Ve kterém roce dorazí?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix podle očekávání uděluje 2. sérii Witchera zelenou.

Netflix od počátku doufal, že Zaklínač pro ně bude obrovským hitem. Na rozdíl od Game of Thrones, v době tvorby 1. série jeho lore a fantasy svět znali nejen čtenáři knih, ale i miliony hráčů na celém světě. Zaklínač má obrovskou fanbase a určitě chytne i diváky, kteří mají rádi fantasy nebo o žádném Zaklínači nikdy neslyšeli. Netflix si je jistý jak jeho kvalitou, tak diváckým úspěchem.

Doporučeno
Tvůrci Zaklínače plánují na Netflixu natočit 7 sérií. Nové obrázky odhalují postavy blízko smrti Tvůrci Zaklínače plánují na Netflixu natočit 7 sérií. Nové obrázky odhalují postavy blízko smrti 2. listopadu 2019 8:27

Už měsíc před jeho premiérou totiž veřejně oznámil, že dává zelenou i druhé sérii. Její předprodukce by měla začít ještě tento měsíc, pokud se tak již nestalo. Showrunnerka má příběh zpočátku zmapovaný na minimálně 7 sérií, a tak bude příprava scénáře určitě jednodušší než v případě první série.

I tak však zdroje blízké tvůrcům říkají, že natáčení začne v Londýně počátkem roku 2020 (nevíme, zda se vrátí do střední Evropy) s tím, že na Netflixu by měl premiéru v roce 2021. I 2. série by měla sestávat z 8 epizod. Jako bonus jsme dostali detailní pohled na oba Geraltovy meče. Pokud na druhou sérii budeme skutečně čekat až do roku 2021, rozhodně půjde o zklamání. Konkurence to zvládala s roční frekvencí, a to měla o 2 epizody více. Řeč je samozřejmě o Game of Thrones.

Netflix však má nevýhodu. Zatímco HBO mohlo pracovat na dokončení posledních epizod již v době vysílání těch prvních, Netflix je musí mít hotové všechny najednou, protože je uvolní jako jednu sérii ve stejný den. V první řadě je však třeba dívat se na kvalitu. Pokud si tvůrci zažádají o pár měsíců více, každý rozumný divák to bude chápat a rád si počká. 

Domů
Sdílet
Diskuse