Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2019 15:04
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Joker v kinech vydělal už miliardu dolarů!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejziskovější komiksový film všech dob přesahuje miliardové tržby.

Joker je v kinech 7 týdnů, během nichž se mu podařilo v kinech vydělat miliardu dolarů. Jde o šestý nejvýdělečnější film studia Warner Bros., přičemž se počítá s tím, že se dostane na 4. příčku. Před ním je The Dark Knight (1,001 miliardy), Hobbit 1 (1,017 miliardy) a následně již zřejmě nedostižitelní: The Dark Knight Rises (1,084 miliardy), Aquaman (1,146 miliardy) a samozřejmě poslední část Harryho Pottera s tržbami na úrovni 1,341 miliardy dolarů.

Joker je mimochodem podle Forbes nejziskovějším komiksovým filmem všech dob. Nakonec, jeho natočení stálo jen 60 milionů. Reklamní kampaň byla pravděpodobně dražší než samotný film, ale očividně to stálo za to. Joker je zároveň nejlevnějším filmem, kterému se podařilo dostat se přes hranici miliardy dolarů. Nakonec, stačí se podívat, jaké miliardové filmy Warner jsme jmenovali výše. Navíc jde o jediný ze 7 letošních členů miliardového klubu, který nevydalo Disney (Spideyho počítáme od nich).

A aby toho nebylo málo, snímek je nejvýdělečnější filmem všech dob z těch, které se nedočkaly premiéry v Číně, a také prvním miliardovým filmem s ratingem R, což se nepodařilo ani Deadpoolovi. Splněný sen Warner. Tržby ještě může nakopnout oscarová kampaň, nominace a případná výhra (Phoenix má velké šance), ale to je ještě daleko. Podobné nakopnutí zažilo loni i Green Book, to ale startovalo koncem listopadu, na rozdíl od Jokera (4. října).

S novinkami o filmu však nekončíme. V nedávném rozhovoru pro Los Angeles Times Joaquin Phoenix prozradil, že se mu teorie fanoušků líbí a je rád, že se o snímku tak dlouho mluvilo. Nevylučuje žádné teorie, ale i on má své vlastní. Nechce je prezentovat jako fakta, ale myslíme, že se k tomu dokáže vyjádřit značně povolaněji než my. Phoenix si myslí, že jeho Joker je pravý. Nejde o žádný vzor pro opravdové prince zločinu v Gothamu. Není žádným předskokanem pro Letova Jokera v DCEU. Toto je Joker, který se stane nepřítelem Batmana (i když v této verzi možná ne, protože by z něj byl hezký děda).

Phoenix se těší z toho, že velký studiový film dokáže rozvášnit takové diskuse a nemusí hned nabízet definitivně odpovědi. Nechce tedy tyto debaty zarazit, i když věří, že je pravým Jokerem. Ale se šibalským úsměvem zároveň dodává: „Ale já fakt nevím, je to jen můj názor.“

Domů
Sdílet
Diskuse