Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2019 8:26
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na EURO 2020 stále môžeme postúpiť, čaká nás Liga národov a prijateľní súperí

SPORT
Uložit Uložené

Kto nás čaká v play off Lige národov?

Ešte nie je po všetkom. Priamo na EURO 2020 slovenskí futbalisti nepostúpili, skončili sme na treťom mieste s 13 bodmi. Pred nami sa umiestnilo Chorvátsko (17) a Wales (14). Pred včerajším zápasom sme nemali osud vo vlastných rukách.

Okrem toho, že sme museli vyhrať nad Azerbajdžanom, spoliehať sme sa museli aj na priaznivý výsledok zápasu Walesu s Maďarskom. Postúpili by sme len v prípade, ak by sa zápas skončil remízou. Nakoniec vyhrali domáci.

O dvadsiatke tímov, ktoré postúpili na záverečný turnaj EURO 2020, je teda rozhodnuté. Záverečný turnaj sa uskutoční od 12. júna do 12. júla 2020 v trinástich európskych mestách. 

Tímy, ktoré postúpili na EURO 2020: Anglicko, Belgicko, Česko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Chorvátsko, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rusko, Španielsko, Švédsko, Taliansko, Turecko, Ukrajina, Wales.

Slovensko sa na EURO ešte ale môže dostať. Čaká nás totiž play off Ligy národov. Projekt odštartoval v minulej sezóne, v skupine sme vtedy mali Česko a Ukrajinu. Skončili sme poslední.

Na EURO 2020 stále môžeme postúpiť, čaká nás Liga národov a prijateľní súperí
Zdroj: Michal Svítok/TASR

Tentokrát nás v Lige národov ale čakajú prijateľnejší súperi. Z novovytvoreného projektu postupujú 4 tímy, o miestenky bude súperiť 16 reprezentácií. Najskôr nastúpime doma proti Írsku a hrať sa bude len jeden zápas. Pôjde teda o všetko. Ten sa odohrá na jar, presnejšie 26. marca. Ak vyhráme, postupujeme do finále.

V ňom nás bude čakať jeden z dvojice Bosna a Hercegovina a Severné Írsko. Zápas sa odohrá o 5 dní neskôr, 31. marca. Tentokrát nie je dopredu rozhodnuté, kde sa zápas uskutoční – o výhode domáceho prostredia rozhodne žreb.

Domů
Sdílet
Diskuse