Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2017 12:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vzepřel se mozkové obrně a splnil si sen o tom, že se jednou stane kulturistou. Sama nezastavil ani nepříznivý osud

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Sam začal cvičit už ve 14. letech a pokračuje v plnění svých snů.

Často si ani neuvědomujeme, jak malicherné problémy a hádky v našich životech řešíme. V daleké americké Kalifornii se nedávno konala kulturistická soutěž, na níž se kromě profesionálních soutěžících objevil i inspirativní 24letý Sam. Mladý muž trpí už odmalička mozkovou obrnou, ale od svých 14. let našel velkou zálibu v cvičení a zpevňování vlastního těla. Snaha o cvičení s jeho diagnózou patří mezi ty nejtěžší výzvy, se kterými se Sam každodenně setkává, protože mozková obrna omezuje i funkce jeho svalů.
 
Navzdory všem obtížím bylo jeho snem představit se na profesionální kulturistické soutěži, a tak přijel před stovky diváků na svém motorizovaném invalidním vozíčku a s pomocí asistenta se přemístil na podlahu, kde předvedl svou vrcholnou sestavu. Nezapomněl ani na správný odstín svého vyrýsovaného těla a lidé nechtěli věřit, jak vypadaly jeho svaly i navzdory výraznému omezení. Sam si od publika vysloužil obrovský potlesk a z celé akce odcházel se slzami v očích, protože vyhrál ještě medaili.

Domů
Sdílet
Diskuse