Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2019 15:23
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

V Moskvě otevřeli největší kluziště v Evropě, vypadá jako z pohádky

NEWS
Uložit Uložené

Nádhera.

Veselí lidé, svařené víno a nádherné osvětlené kluziště s atrakcemi je místem pro nemotorné pády těch, kteří se učí stát na ledě poprvé, ale i pro ladné pohyby zkušených bruslařů.

Vánoční atmosféra moskevského kluziště je jako vytržená z pohádkové knížky. I tak by se dalo popsat kluziště na Výstavišti úspěchů národního hospodářství v Rusku.

Doporučeno
Problém s korupcí v Rusku je obrovský. Až 35 % Rusů s ní během roku přijde do styku Problém s korupcí v Rusku je obrovský. Až 35 % Rusů s ní během roku přijde do styku 30. července 2019 9:47

Největší v Evropě

The Moscow Times ho nazývá největším umělým kluzištěm v Evropě. Nachází se v Moskvě a o rozloze 20 500 m² je splněným snem každého milovníka bruslení. Je připraveno přivítat přibližně 4 500 návštěvníků. V provozu pro veřejnost je v této podobě od roku 2015, přestože loni zůstalo kvůli opravám zavřené.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ВДНХ (@vdnh_russia) on

Poprvé však kluziště na tomto místě přivítalo návštěvníky již v roce 1954. V pavilonu se později konal i první Ruský zimní festival, avšak od 90. let byl uzavřen až do zmíněného roku 2015. Zářivá světýlka, krásná výzdoba a zejména dobrá atmosféra sem láká návštěvníky z mnoha zemí. Není to přitom ani tak drahé. Nejlevnější vstup stojí v přepočtu několik desítek korun. Ceny vstupů však závisí na času a dni návštěvy.

Domů
Sdílet
Diskuse