Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2019 18:44
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Oblíbená Dota 2 přišla s updatem, který kompletně mění základní mechaniky hry. Někteří dokonce titul nazývají Dota 3

TECH
Uložit Uložené

Pro aktivní hráče příjemné osvěžení, pro nové to může být trn v oku.

Stálice na trhu s hrami se neustále vyvíjejí, aby neztrácely na popularitě. Pokud se podíváme na Fortnite, vývojáři mění mechaniku hry prakticky každou novou sezónu. U MOBA her (multiplayer online battle arena) to bývají většinou opatrné změny a vývojáři je přinášejí postupně. Valve se podle toho tentokrát neřídilo a mnozí říkají, že poslední update s názvem Outlanders udělal z Doty 2 zcela nový titul.

Doporučeno
Half-Life: Alyx odhaluje nádhernou grafiku, hororové scény a příběh. VR hra se bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem Half-Life: Alyx odhaluje nádhernou grafiku, hororové scény a příběh. VR hra se bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem 21. listopadu 2019 21:30

Komunita hráčů očekávala, že přijdou změny. Byl ohlášen příchod dvou nových postav, Void Spirit a Beatrix Snapfire. Tím to ale zdaleka nekončí. Na mapě najdeš zcela nové budovy, které budou neutrální. Budou o ně bojovat týmy a ten, kterému se ji podaří získat, bude dostávat pasivní XP v 5minutových intervalech. Budovu může tým obsadit po 10 minutách a dostane také vision (vidí, co se děje na mapě) v okolí budovy.

Valve přidalo až 62 nových itemů (předmětů ve hře), některé budou moci hráči sdílet mezi sebou, avšak nemohou být prodány. Velká změna je také, že hráč může dosáhnout až lvl 30. Boční obchody odstranili.

Obľúbená DotA 2 prišla s updatom, ktorý kompletne mení základné mechaniky hry. Niektorí titul nazývajú DotA 3
Obľúbená DotA 2 prišla s updatom, ktorý kompletne mení základné mechaniky hry. Niektorí titul nazývajú DotA 3 Zdroj: Valve

Pokud patříš mezi hráče, kteří hru zapnou jen občas, zřejmě zůstaneš znechucený. Nové změny totiž kompletně změní play style hry. Lepší hráči budou mít podle všeho více možností dominovat, ale ti slabší mohou mít problém adaptovat se.

Paradoxem je, že oblíbené online hry se snaží být co nejvíce noob-friendly (aby měl požitek z hry každý, ne jen ti dobří hráči). Valve se ale vydalo opačným směrem a přitvrdilo. Uvidíme tedy, jak se komunita adaptuje a zda změny padnou na úrodnou půdu. Reagovali už i někteří progameři. Shodují se, že změny jsou natolik citelné, že bychom hru mohli s klidným svědomím nazvat Dota 3.

Domů
Sdílet
Diskuse