Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2019 21:30
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Half-Life: Alyx odhaluje nádhernou grafiku, hororové scény a příběh. VR hra se bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem

TECH
Uložit Uložené

Kdy dorazí nová hra od Valve a jak vypadá gameplay?

Před dvěma dny jsme ti přinesli informaci, že Valve chystá novou hru. Tou je prequel pro Half-Life 2 s podtitulem Alyx. Hrát budeme za Alyx, jak již naznačuje sám název, a půjde o VR titul.

Tvůrci z Valve byli vyzpovídaní novinářem Geoffem Keighleym a prozradili, že zpočátku jen testovali VR technologii. Nakonec se rozhodli vyrobit v ní nový díl Half-Life. A proč nejde rovnou o trojku? Uvědomují si, jak vysoká očekávání mají hráči, a tak to chtějí vzít zlehka.


Alyx Vance a její otec Eli vedou odboj proti brutální okupaci Země v podání záhadné mimozemské rasy zvané The Combine. Hráč vyráží s bojem k nepříteli, aby zachránil lidstvo. Titul měl být původně exkluzivní pro VR headset od Valve, nakonec se však dostane na všechny hlavní počítačové VR headsety. Stane se tak již v březnu 2020.

Audiovizuální stránka je na vysoké úrovni. Alyx vypadá jako AAA hra ve VR formátu. Obrovský svět, množství misí, postavy, cinematic cut-scény, detailní gameplay a pořádný příběh. Hráči dostanou možnost vrátit se do tohoto milovaného světa s revoluční technikou hratelnosti.

Na Alyx mimochodem pracují i vývojáři z Campo Santo (Firewatch). Valve studio koupilo před 2 lety. Ještě předtím však stihli ohlásit úžasně vypadající hru In the Valley of the Gods, která má zpoždění zřejmě kvůli pracím na Half-Life počinu. Více o hře i o tom, co Valve dělalo posledních 10 let, se dozvíme ve speciálním dokumentu od Geoffa Keigleyho už příští rok. Níže se můžeš podívat na rozhovor s tvůrci.

Domů
Sdílet
Diskuse