Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2019 14:30
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Nejsem za zenitem, urazila se Helena Vondráčková a zažalovala vydavatele Blesku. Požaduje omluvu a finanční kompenzaci

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Známá česká zpěvačka se cítí pošpiněna článkem předních novin a žádá po nich kompenzaci.

Zpěvačka Helena Vondráčková zažalovala vydavatelství Czech News Center, kterému patří bulvární noviny Blesk. Předmětem sporu byl článek, ve kterém se jedna z redaktorek vyjádřila na adresu výše zmíněné herečky. Konkrétně napsala, že je za zenitem. Což Vondráčkovou urazilo natolik, že dala věc k soudu. Od vydavatelství žádá omluvu a peněžitou kompenzaci. S informací přišel iDnes.cz.

Doporučeno
„Byl to jeden z největších Čechů.“ K úmrtí Gotta se vyjadřují české osobnosti „Byl to jeden z největších Čechů.“ K úmrtí Gotta se vyjadřují české osobnosti 2. října 2019 11:18

Obvodní soud pro Prahu 7 řeší případ okolo článku módní kritičky Františky Čížkové „Český ples? Panoptikum za horentní ceny“, který byl vydán 5. února. V něm byla Vondráčková společně s Marií Rotterovou označena za zpěvačku za zenitem ve větě: „Za hvězdy programu s neodmyslitelnou tombolou byly avizovány zpěvačky za zenitem, Helena Vondráčková a Marie Rottrová.“  Zatímco Rottrová na situaci nijak nereagovala, Vondráčková dala vydavatelství k soudu.

„Velmi mě to urazilo. Nejsem zpěvačka, která končí kariéru a nechce dál pracovat. Koncertuji, mé sály jsou vyprodány,“ citoval iDnes.cz vyjádření umělkyně před soudem. Podle ní tak kritička reagovala pouze proto, jelikož nebyla na akci tehdy pozvaná. Vadilo jí, že hodnotila něco, co je mimo její obor a také to, že ten článek viděla prakticky celá republika. A vzhledem k tomu, že byl článek vydán před turné, musela prý kvůli tomu její reklamní agentura utratit více peněz za propagaci.

Vondráčková proto žádá omluvu a odškodné 50 tisíc korun, s čímž se protistrana nesmiřuje. Místo toho jí nabídla prostor v článku, kde se může zpěvačka obhájit. O čemž ale legendání zpěvačka nechce slyšet. „Od počátku jsme přesvědčeni, že ta kritika je přípustná. Veřejně vystupující umělec podle nás musí být schopen strpět takovou kritiku. Běžně se kritizují umělci, sportovci, herci, že už jsou za vrcholem své kariéry,“ sdělil iDnesu advokát Jiří Urbánek.

Doporučeno
Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor) Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor) 24. listopadu 2019 17:37
Domů
Sdílet
Diskuse