Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 20:39
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Miss Ukrajina si stěžuje na diskriminaci. Soutěž jí odebrala titul jen kvůli tomu, že je matkou

REFRESHER
Uložit Uložené

K situaci se vyjádřila i generální ředitelka Miss World.

Čtyřiadvacetiletá modelka a nejkrásnější žena Ukrajiny z roku 2018 Veronika Didusenko se na sociálních sítích podělila s nepříjemnou skutečností, kterou nedávno zažila. Tvrdí, že praktiky mezinárodní soutěž krásy Miss World jsou diskriminující a rozhodně nejsou hodné 21. století.

Jelikož získala titul Miss Ukrajina, automaticky si tak zajistila místo v mezinárodní soutěži krásy. Jak však informuje BBC, mladé modelce měli organizátoři soutěže odebrat titul a zakázat účast na Miss World. A to jen z toho důvodu, že je matkou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Didusenko (@veronika_didusenko),

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Pravidla přitom jasně stanovují, že se žena nemůže zúčastnit soutěže, pokud má potomka. Veronika, která se raduje ze svého pětiletého syna Alexa se však rozhodla podstoupit právní kroky vůči soutěži Miss World a jejím pravidlům.

„Takové diskriminační praktiky nemají ve 21. století žádné místo,“ uvedla na Instagramu. „Přeji si, aby pravidla soutěže šla s dobou a odrážela skutečnou realitu žen, které dokáží dokonale vybalancovat kariéru a osobní život,“ dodává.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Didusenko (@veronika_didusenko),

Veronika tvrdí, že byla překvapená, když se stala nejkrásnější ženou Ukrajiny. Těšila se, že bude moci reprezentovat svou zemi na celosvětové úrovni. Nečekala však, že ji jen kvůli tomu, že má syna, zcela diskvalifikují. „Není to jen můj příběh, ale příběh tisíců krásných žen, které by se chtěly do soutěže zapojit také, ale kvůli dětem nemohou.“

Veronika a řada jejích fanoušků nevidí žádný problém v tom, že je matkou a modelkou zároveň. Argumentuje, že to nemá absolutně žádný vliv na její profesní stránku. 

Jak říká Julia Morley, předsedkyně a generální ředitelka Miss World, k této problematice je prý třeba přistupovat velmi opatrně, protože se jedná o mezinárodní soutěž diverzifikovaného charakteru, které se účastní ženy z celého světa s různými hodnotami a s vírou v různá náboženství.

Doporučeno
První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já 17. února 2019 13:01
Domů
Sdílet
Diskuse