Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2019 19:30
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

TOP 10: Nejlepší skladby rapera Juice WRLDa, který nás opustil ve věku 21 let

TOP 10: Nejlepší skladby rapera Juice WRLDa, který nás opustil ve věku 21 let
Zdroj: juicewrld999/IG
HUDBA
Uložit Uložené

Okolnosti jeho smrti zatím nejsou známy a víme jen to, že po záchvatu na letišti a následném převozu do nemocnice lékaři museli konstatovat smrt.

V žebříčcích se předháněl s Drakem, Edem Sheeran i Post Malonem, objevil se na titulních stranách prestižních hudebních magazínů a jeho obrovský hit Lucid Dreams dnes přesáhne miliardu streamů jen na Spotify. 21letý Juice WRLD dosáhl v mladém věku to, co se mnohým jeho kolegům v rapovém žánru nepodaří za dekádu. 8. prosince 2019 nás navždy opustil.

Doporučeno
Populární raper Juice WRLD dnes za nejasných okolností zemřel po záchvatu na letišti. Bylo mu 21 let Populární raper Juice WRLD dnes za nejasných okolností zemřel po záchvatu na letišti. Bylo mu 21 let 8. prosince 2019 16:10

Podle informací portálu TMZ dostal na letišti v Chicagu záchvat, následně byl převezen do nemocnice, kde už lékaři konstatovali smrt. Okolnosti tragické události zatím nejsou známy, jedno je však jisté – rapový svět přišel po XXXTentacionovi, Lil Peepovi, Mac Millerovi i Nipseym Hussleovi za krátkou dobu o další velmi klíčovou osobnost. 

V této souvislosti si tvorbu Juice WRLDa připomeneme seznamem deseti zásadních skladeb, které buď stvořil sám, nebo se na nich podílel jako hostující interpret. Vybrali jsme tracky, které podle našeho názoru jeho kariéru ovlivnily nejvíce a pochopitelně připouštíme, že tvá top desítka může vypadat úplně jinak. Budeme rádi, pokud se s námi v komentářích podělíš o svůj názor.

Lucid Dreams

Začínáme tím nejznámějším, ať to máme za sebou. Juice WRLDův nejúspěšnější track celé kariéry s názvem Lucid Dreams vznikl již v roce 2017, kdy ho umístil na SoundCloud a sám ho nazval terapií po neúspěšném vztahu. Ve skutečnosti jde o předělávku skladby Shape of My Heart od Stinga z roku 1993 a zajímavostí je, že Sting v tomto případě získal 85% podíl ze všech zisků. A těch bylo určitě nepočítaně, jelikož má skladba v současnosti již necelou miliardu streamů jen na Spotify.

Travis Scott – No Bystanders

O tvorbu rapera z Chicaga měli velký zájem i jeho kolegové ze scény. Svědčí o tom i jeho četné spolupráce s těmi nejlepšími. Za vše mluví i jeho účast na albu Astroworld, které je pro novou vlnu raperů modlou a ještě velmi dlouho bude. Juice WRLD dostal společně se Sheck Wesem možnost objevit se po boku Travise Scotta na skladbě No Bystanders.

Lean Wit Me

Juice WRLD jako člen pomyslné nové vlny raperů stejně prezentoval aktuální velmi populární styl zaměřený na vnější vzhled. Drogy sice veřejně nikdy nepropagoval, uvědomoval si ale jejich přítomnost v žánru, kde se pohybuje, a o tom pojednává i track Lean Wit Me. V rozhovoru pro Billboard řekl, že inspirací pro něj v tomto případě byli všichni ti, kteří jsou na něčem závislí. Chtěl je podpořit a vzkázat jim, že nejsou sami. Ať už v pozitivním nebo negativním významu, i podle čísel soudíme, že se mnozí dokázali ztotožnit.

Wasted ft. Lil Uzi Vert

Juice WRLD měl to štěstí a vystřelil hned debutovým projektem s názvem Goodbye & Good Riddance, ze kterého pocházejí skoro všechny jeho nejúspěšnější skladby. Na stejnou vlnu se dokázal naladit i s Lil Uzi Vertem, jedním z mála talentovaných raperů, který mu mohl ve stejné rapové disciplíně konkurovat. Skladba je referencí na hru GTA. Přesně jako drtivá většina Juice WRLDovy tvorby, i Wasted je terapeutická záležitost pro samotného autora.

All Girls Are The Same

Tato skladba byla pro 21letého rapera i podle hudebních magazínů pomyslným vstupem na komerčnější scénu. Světlo světa spatřila už v úvodu roku 2018 a fanoušky si získala už díky názvu a samotnému tématu. Juice WRLD pojednává v textu o všech rozbitých vztazích, s nimiž se musí vyrovnávat alkoholem.

Future – Fine China

Když jsme mluvili o spolupráci, suverénně nejblíže měl chicagský raper k ikoně mumble rapu Futureovi, se kterým dokonce stvořil i plnohodnotný projekt WRLD on DRUGS. Na tomto projektu nechyběli ani Nicki Minaj nebo Young Thug a pro Juice WRLDa znamenal i vstupenku na turné s populární raperkou, které ale nedopadlo podle představ. 

Ellie Goulding – Hate Me

Opět vztahová záležitost, tentokrát ale velmi netradiční spolupráce s popovou zpěvačkou Ellie Goulding, díky které se Juice WRLD dostal do diametrálně odlišných kruhů posluchačů a rozšiřoval tak svou fanouškovskou základnu. Podle Billboardu jde o „anti-love“ hymnu a 50 milionů views za pár měsíců snad mluví za vše.

Lil Tecca – Ransom (Remix) 

Lil Tecca je snad ještě větší fenomén než Juice WRLD a v našem rozhovoru ho vyzdvihoval i Ego, podle kterého definuje současnou dobu: „Dnes je taková doba, že lidé si mohou vydávat cokoli. Lil Tecca vydal Ransom, to byla první skladba, kterou nahrál a byla hned první v žebříčcích,“ konstatoval Ego. Remix se také okamžitě uchytil a v současnosti patří k pěti nejposlouchanějším skladbám Juice WRLDa na Spotify.

Used To

Rapovat o zlomeném srdci sice bylo v roce 2018 v módě, raper z Chicaga ale měl svůj klíč, jak se od mnoha jiných odlišit. Zároveň měl kolem sebe velmi schopný tým a vydával pod Interscope Records. Nešlo tedy jen o nahrávky slepené na koleně, ale o plnohodnotné a kvalitně zpracované stopy i po stránce hudebního inženýrství.

Moonlight

Juice WRLD patří do skupiny raperů, kterým ke zviditelnění pomohl SoundCloud. Dnes už skoro mrtvá platforma byla útočištěm i pro jména jako Travis Scott, neboť v roce 2017 ještě fanoušci pomyslné nové vlny iniciativně vyhledávali modernější zvuk a odlišnou náladu od toho, co bylo v té době trendové. Pokud bys v roce 2017 googloval nejlepší SC rapery, dostal by ses právě ke skladbě Moonlight od mladého Američana.

Domů
Sdílet
Diskuse