Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. prosince 2019 17:59
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Šampion Anthony Joshua vydělal za zápas proti Andymu Ruizovi obrovský balík peněz

SPORT
Uložit Uložené

Boxer si přišel na pořádný balík.

O víkendu se fanoušci bojových umění stali svědky zřejmě nejočekávanějšího boxerského zápasu tohoto roku. V tom ve 12 kolech jasně dominoval Brit Anthony Joshua, který vsadil na opatrnou taktiku a ta se mu taky vyplatila. Mexického šampiona Andyho Ruize obral o opasky organizací IBF, WBA, WBO a IBO a oplatil mu tak porážku z letošního léta. 

Kolik boxeři vydělali?

Zápas kromě 15 tisíc lidí ve speciálně vybudované aréně v Saúdské Arábii přilákal podle deníku Mirror pozornost zhruba 25 milionů lidí po celém světě. Mezi těmi mimochodem nechyběl ani Sylvester Stallone, který uspořádal malou party a zápas sledoval s osobnostmi jako Arnold Schwarzenegger, Al Pacino nebo Sugar Ray Leonard, který je jednou z největších boxerských legend.

S událostí takto obřích rozměrů se pochopitelně pojí také horentní finanční výdělky. Například staronový šampion Anthony Joshua za ostře sledovaný duel sklidil dle odhadů až kolem 60 milionů liber (téměř 2 miliardy korun). Oproti tomu jeho soupeř Andy Ruiz si vydělal podstatně méně. Za zápas měl dostat jen necelých 8 milionů liber (téměř 250 milionů korun). Výsledek přitom nehrál roli. 

Doporučeno
Anthony Joshua poráží Andyho Ruize a stává se opět světovým šampionem! Anthony Joshua poráží Andyho Ruize a stává se opět světovým šampionem! 7. prosince 2019 23:10

Šampion Ruiz dostal méně

Může se zdát s podivem, že ačkoliv Andy Ruiz do zápasu nastupoval jako šampion, kontrakt mu zaručoval několikanásobně menší odměnu než v případě jeho soupeře. Důvodem má být to, že finanční odměny za případnou odvetu měly být předem dohodnuté už při podepisování smlouvy při jejich prvním vzájemném zápase.

Jeho týmu se sice později podařilo vyjednat ještě o něco lepší podmínky, přesto však podstatně větší balík připadl hvězdnému Britovi. Celková výše odměn se však odvíjí také od prodejů PPV (pay-per-view), u uvedených částek se tedy jedná spíše jen o přibližné odhady.

Doporučeno
Megazápas jako Mayweather vs. McGregor: Tyson Fury souhlasí s bitvou proti hvězdě UFC Megazápas jako Mayweather vs. McGregor: Tyson Fury souhlasí s bitvou proti hvězdě UFC 14. listopadu 2019 17:12

Samotným bojovníkům však pochopitelně nikdy nezůstává celá částka„Hodně peněz spolknou daně a musí se zaplatit také trenéři s celým týmem. Takže dřív, než se člověk naděje, mu ve skutečnosti zůstane zhruba 30 až 40 procent,“ vysvětlil Anthony Joshua.

Co bude dál?

Dalším vyzyvatelem v řadě se pro znovu korunovaného krále boxu Anthonyho Joshuu s největší pravděpodobností stane Bulhar Kubrat Pulev. Šampion sice uvedl, že by se raději utkal s dalším Britem, konkrétně s Dillianem Whytem, přesto však věří, že i zápas s Pulevem bude další obrovskou událostí, která přiláká miliony diváků ze všech koutů planety

Domů
Sdílet
Diskuse