Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2019 16:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Virgil Abloh si myslí, že rapová móda a streetwear v následujících letech vymřou. Co budeme podle módní ikony nosit?

NEWS
Uložit Uložené

Virgil v rozhovoru prozradil, že módní směr, který ho udělal slavným, pomalu umírá.

Jeden z nejpopulárnějších designérů moderní doby Virgil Abloh v nejnovějším rozhovoru pro Dazed zhodnotil uplynulou dekádu ve světě streetwearu, díky kterému se zviditelnil i on sám.

Módní směr, který je příznačný pro hip-hopovou kulturu a v současnosti ovládá planetu, podle něj v dohledné době zcela vymře. Již nyní podle něj funguje pouze na setrvačnosti a souvisí to i s tím, že už máme skříně dávno plné streetwearu. „Kolik dalších triček, tenisek a mikin můžeme ještě vlastnit,“ řečnicky se v rozhovoru ptal.

Doporučeno
Když Virgil Abloh spatřil tenisky z mé kolekce, ihned si je chtěl obout, říká český módní návrhář Jan Černý Když Virgil Abloh spatřil tenisky z mé kolekce, ihned si je chtěl obout, říká český módní návrhář Jan Černý 23. července 2019 16:40

Virgil Abloh vyjádřil i názor v souvislosti s tím, co podle něj bude ovládat módní svět. Myslí si, že na řadu nastoupí vintage kousky, kterými mohou módní znalci ještě lépe vyjádřit své znalosti a orientaci v tomto oboru. „Podle mě móda ustoupí od kupování zcela nových kousků,“ řekl v otevřeném rozhovoru.

Ať už to dopadne jakkoliv, zakladatel značky Off-White bude s nadšením čekat, co následujících deset let přinese. Samozřejmě bude záležet i na tom, jaký bude názor módních ikon jako Kanye West, ASAP Rocky nebo Rihanna, kteří mají výraznou zásluhu i na propagaci toho, čemu dnes říkáme streetwear.

Domů
Sdílet
Diskuse