Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 16:40
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Když Virgil Abloh spatřil tenisky z mé kolekce, ihned si je chtěl obout, říká český módní návrhář Jan Černý

Když Virgil Abloh spatřil tenisky z mé kolekce, ihned si je chtěl obout, říká český módní návrhář Jan Černý
Zdroj: Jan Černý
MÓDA
Uložit Uložené

Šéfdesignér pánské kolekce Louis Vuitton dostal od mladého Čecha vlastní pár tenisek. V krátkém rozhovoru jsme se ptali, jak to celé probíhalo.

Pokud se alespoň trochu zajímáš o lokální módní scénu, jméno Jan Černý ti určitě není neznámé. Jde o jednoho z nejúspěšnějších českých módních návrhářů, který momentálně pomalu ale jistě kráčí na pomyslný módní Olymp.

Talentovaný mladý Čech pochází z Hodonína a je mu 25 let, ale už nyní má za sebou řadu úspěchů na domácí půdě. Za zmínku stojí především významné přehlídky na pražských dnech módy pod záštitou Mercedes-Benz. Kromě toho se mu však daří prosazovat i v zahraničí.

Aktuálně se Janovi podařil opět záviděníhodný úspěch, když se s teniskami z jeho spolupráce s českou firmou Moledo, která je výrobcem slavných bot Prestige, nechal vyfotit jeden z nejrenomovanějších módních návrhářů současnosti, samotný Virgil Abloh.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Cerny (@jancerny_),

Jde o bílé tenisky z kolekce PRESTIGE X JAN, které mladý Čech daroval ghansko-americkému módnímu návrháři a zakladateli úspěšné streetwearová značky OFF-WHITE.

Virgil Abloh loni vystřídal britskou designérskou legendu Kima Jonese na postu kreativního ředitele pánského oddělení Louis Vuitton. Pod taktovkou francouzského módního domu je Jan Černý v současnosti stážistou a podílel se dokonce i při přípravách Virgilovy kolekce.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Cerny (@jancerny_),

Jan si vedle práce v Louis Vuitton našel čas i na krátký rozhovor, ve kterém jsme se ho ptali nejen na Virgila a jeho fotku s teniskami z kolekce PRESTIGE X JAN, ale také na samotné pozadí celé stáže pod jedním z nejvýznamnějších světových módních domů.

Jak se vůbec tvé tenisky dostaly do rukou jednoho z nejrenomovanějších módních návrhářů současnosti?

Asistoval jsem Virgilovi při fittingu, kdy jsme zkoušeli nějaké oblečení a modely a on sám je na mně uviděl při tom, jak jsme řešili nové tenisky pro Louis Vuitton. Okamžitě se mě zeptal, co je to za boty. Vysvětlil jsem mu, že jde o mou vlastní kolekci ve spolupráci s českou značkou Prestige.

Tak jsi mu je nabídl?

Přesně tak. Byl z nich dost nadšený, tak jsem mu řekl že pokud je chce, není problém. On odpověděl, že se mě na to chtěl zeptat, a že by byl velmi rád, kdyby je mohl nosit. Snažil jsem se mu proto co nejdříve sehnat a nechat vyrobit jeho vlastní pár.

Domů
Sdílet
Diskuse