Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2020 11:21
Čas čtení 0:40
Tina Hamarova

V Austrálii konečně prší. Déšť uhasil už 32 požárů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle australského meteorologického ústavu budou vydatné deště pokračovat až do víkendu.

Plameny sužovaný jihovýchod Austrálie si konečně trochu vydechne. Ve státech Victoria a Nový Jižní Wales ze středy na čtvrtek spadlo už 50 mm dešťových srážek. Pomohly uhasit už 32 lesních požárů.

Bouřky způsobily v některých částech Melbourne záplavy. Meteoroložka Sarah Scully řekla pro The Guardian, že silné deště jsou trochu „dvousečná zbraň“. „Silné deště a nárazové bouřky mohou způsobit bleskové povodně právě na spáleništi v Novém Jižním Walesu a Victorii. Hrozí i sesuvy půdy.“

Silné deště zasáhly okolí města Melbourne

I když se lidé z dešťů radují, situace ve městě je komplikovaná. Vítr o síle 133 km/h, který se před bouří přehnal částmi Melbourne, zničil několik domů. Zatopené kurty nepotěšily ani organizátory Australian Open.

Doporučeno
Dým z požárů v Austrálii zřejmě obkrouží celou Zemi Dým z požárů v Austrálii zřejmě obkrouží celou Zemi 16. ledna 2020 8:51

Vydatné deště mají podle australského Meteorologického ústavu pokračovat až do víkendu.

V Austrálii konečne prší. Dážď uhasil už 32 požiarov
V Austrálii konečne prší. Dážď uhasil už 32 požiarov Zdroj: Australian Bureau of Meteorology
Domů
Sdílet
Diskuse