Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2020 10:51
Čas čtení 0:40
Tina Hamarova

Čínští vesničané staví barikády z cihel. Nechtějí pustit dovnitř nikoho s virem

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Panika z koronaviru se v Číně rozrůstá.

Zatímco v Česku lidé z paniky před koronovirem 2019-nCoV vykupují roušky, v Číně se zabarikádovávají celé vesnice. Lidé se podle televize Sky News bojí, aby do nich nepřišel nikdo nakažený. Virus se totiž přenáší z člověka na člověka a než se projeví, může uběhnout až 18 dní.

Některé čínské vesnice místo zdí postavily takzvané „checkpointy“, na kterých kontrolují teplotu vstupujících lidí. Jinak se obyvatelé v nejvíce postižené provincii Chu-pej ukrývají doma. 

Hlavní město provincie Wu-chan, které je zároveň považováno za ohnisko nákazy, se proměnilo v město duchů“. Od 22. ledna tam úřady zastavily veřejnou dopravu a lidi vyzvaly, aby neopouštěli město. Podobná opatření se dotkla i dalších měst v regionu.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Celosvětově se nebezpečným virem nakazilo již 5000 lidí, přes sto je mrtvých. Absolutní většina epidemie se odehrává právě v Číně.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52
Domů
Sdílet
Diskuse