Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 17:03
Čas čtení 0:54
Daniel Mikolášik

Čína postavila nemocnici pro lidi s koronavirem za 10 dní. Časosběrné video zachycuje průběh stavby

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Číně se podařilo postavit nemocnici pro 1 000 lidí za neuvěřitelně krátkou dobu.

Desítky dělníků, 35 bagrů, 10 buldozerů dorazilo ještě minulý týden na staveniště v okrajové čtvrti města Wu-chan. Jejich úkolem bylo postavit za pár dní nemocnici určenou pro minimálně 1 000 lidí zasažených koronavirem. Podle nejnovějších informací se jim to už podařilo.

Doporučeno
VIDEO: Desítky bagrů a buldozerů přijely do Wu-chanu. Čína chce postavit nemocnici pro 1 000 lidi do pondělí VIDEO: Desítky bagrů a buldozerů přijely do Wu-chanu. Čína chce postavit nemocnici pro 1 000 lidi do pondělí 25. ledna 2020 8:12

Jak informuje stanice BBC, dělníci ve městě Wu-chan, které je epicentrem viru, úspěšně postavili slíbenou nemocnici pro lidi s podezřením na nákazu. Jde o krizový objekt s rozlohou 25 tisíc metrů čtverečních. Na staveništi vyrostly hned dvě nemocnice, jedna z nich má být otevřena už v pondělí 3. února.

Na Facebooku se dokonce objevilo 110sekundové časosběrné video, které zachycuje momenty stavby v průběhu přibližně jednoho týdne, kdy byly prováděny práce spojené se výstavbou a zavedením komplexu poskytujícího zdravotní péči pro infikované občany.

Podle všeho se na stavění nemocnice Huoshenshan, ve které se nachází přibližně 1 000 lůžek, podílelo několik desítek dělníků od 23. ledna do 2. února. Deník Changjiang odhadoval, že „nemocnice na klíč“ by měla být hotová už v pondělí a jejich odhad byl správný.

„Výstavba tohoto projektu pomůže vyřešit problém s nedostatkem míst v nemocnicích. Jde o takzvané představené domy. Právě proto bude výstavba hotová extrémně rychle a nebude stát mnoho peněz,“ psal deník Changjiang ještě před zhotovením komplexu.

Domů
Sdílet
Diskuse