Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. ledna 2020 8:12
Čas čtení 0:35
Tina Hamarova

VIDEO: Desítky bagrů a buldozerů přijely do Wu-chanu. Čína chce postavit nemocnici pro 1 000 lidi do pondělí

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

V nemocnici mají léčit pacienty nakažené novým koronavirem.

35 bagrů, 10 buldozerů a desítky dělníků přijely ve čtvrtek v noci na staveniště v okrajové čtvrti města Wu-chan. Záběry na pracující stroje připomínají scény z apokalyptických filmů. Jejich úkolem je postavit za pár dní nemocnici pro minimálně 1 000 lidí. Určená bude pro pacienty zasažené virem.

Podle deníku Changjiang by nemocnice měla být hotová už v pondělí. Některá média ale odhadují stavbu na více dní. „Výstavba tohoto projektu pomůže vyřešit problém s nedostatkem míst v nemocnicích,“ píše podle agentury Reuters deník.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

„Protože jsou to takzvané představené domy, výstavba bude hotová extrémně rychle a nebude stát mnoho peněz,“ píše se v deníku Changjiang.

Prohlédni si fotky pracujících strojů

Domů
Sdílet
Diskuse