Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2020 9:33
Čas čtení 1:25
Tímea Krauszová

Koronavirus způsobuje nedostatek ochranných roušek a dalšího vybavení. Počet nakažených stoupl na téměř 35 tisíc.

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet nakažených každý den stoupá, ale boj s nákazou komplikuje nedostatek vybavení.

Svět čelí nedostatku ochranného vybavení, včetně roušek, obleků a rukavic, upozornil v nejnovějším projevu šéf Světové zdravotnické organizace Tedros Adhanon Ghebreyesus. Mizí příliš rychle, může za to částečně i jejich nesprávné používání. Kromě Číny pomůcky některé firmy vydávají už jen zdravotníkům. Zásoby si však zajišťují i ​​jiné země, čímž vzniká nerovnoměrné přerozdělení materiálů.

Cena roušek stoupla i dvacetinásobně, poptávka je stokrát vyšší než běžně

Na dodání nového ochranného vybavení se podle WHO čeká 4-6 měsíců. Ghebreyesus upozornil, že zatímco poptávka je i stokrát vyšší než běžně, stoupá zároveň i cena za roušky. Právě proto, že jich je nedostatek, doporučil šéf WHO i prioritizované pořadí, v jakém by se měly dodávat.

Doporučeno
Plague Inc: Evolved – vyzkoušeli jsme, jak se šíří virtuální koronavirus v počítačové hře Plague Inc: Evolved – vyzkoušeli jsme, jak se šíří virtuální koronavirus v počítačové hře 2. února 2020 9:31
Domů
Sdílet
Diskuse