Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. dubna 2020 20:46
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Rakouský senior skrýval 40 automatických zbraní, 1 milion nábojů i stovku revolverů. Udala ho bývalá přítelkyně

NEWS
Uložit Uložené

Našli u něj tolik zbraní a nábojů, které by na celý rok stačily 4 tisícům rakouským policistům.

Rakouským policistům se vydařila jedna z největších razií za poslední roky. Ve spolkové zemi Horní Rakousko zadrželi 65letého muže, který ve svém domě ukrýval rozsáhlý arzenál zbraní.

U rakúskeho seniora našli 40 automatických zbraní, milión kusov nábojov aj stovky revolverov
Zdroj: UK Home Office/Wikimedia Commons/Ilustračné foto

Muže policii udala jeho bývalá přítelkyně, protože o sbírce věděla a po rozchodu se začala obávat případné reakce. Ve výpovědi uvedla i to, že muž s sebou stále nosil zbraň.

Arzenál v domě sestával z obrovského množství zbraní i příslušenství. Policisté zajistili více než milion nábojů, 40 automatických zbraní či přes sto revolverů.

Doporučeno
V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) 6. dubna 2020 14:31

Muž si velkou část sbírky vyrobil nebo předělal svépomocí a policistům se přiznal, že součástky nejčastěji nakupoval na černém trhu. Muži zákona předpokládají, že na černém trhu nejen nakupoval, ale předělané zbraně i prodával. Vyráběl dokonce vlastní tlumiče. Momentálně se budou snažit vystopovat jednotlivé nákupy, aby zjistili, odkud proudila většina zásob.

Šéf regionální policie Andreas Pilsl ve videokonferenci vysvětlil, že arzenál zaskočil i dlouholeté policisty. „Toto je množství zbraní a munice, jaké ročně použije přibližně 4 tisíce policistů v Horním Rakousku včetně výcviku,“ řekl. Celkovou hodnotu nalezených zbraní odhadli policisté na 300 tisíc eur (asi 8,2 milionu korun).

Domů
Sdílet
Diskuse