Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2020 18:38
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

V Česku se uzdravilo už více než 300 lidí s koronavirem!

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nové údaje o koronaviru.

Ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách dne v podvečer zveřejnilo aktuální údaje o šíření koronaviru v Česku. Celkově bylo onemocnění Covid-19 prokázáno u 5 467 osob, počet obětí se už vyšplhal na 112. Uzdravených pacientů je však v tuto chvíli již 301. Provedeno u nás bylo přes 100 tisíc testů.

Doporučeno
Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) 9. dubna 2020 12:30

Mezi nakaženými je i zhruba 20 klientů pražských domovů pro seniory v Michli a na Chodově. Přestože právě lidé staršího věku jsou nejohroženější skupinou, nemocnice je podle radní Prahy Mileny Johnové nechtějí přijmout. Město tak v tuto chvíli chystá 31 míst ve své Městské nemocnici následné péče, která se nachází ve Vysočanech.

Podle Deníku N se zároveň jedná i o možnosti poskytnou seniorům prázdný pavilon v bohnické psychiatrické léčebně. To však dle slov primátora Zdeňka Hřiba zřejmě nebude možné, neboť město nemá dostatkem zdravotníků.

V České republice aktuálně platí nouzový stav, který potrvá až do 30. dubna. Už v těchto dnech však dochází k uvolňování opatření, která byla v posledních týdnech zavedena. Postupně se otevírají obchody a jsou zpřístupněna venkovní sportoviště. Dosud navíc platilo, že člověk musí mít roušku, když nejede v autě sám, nyní však rouška nebude povinná, pokud se bude jednat o členy domácnosti.

Doporučeno
Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) 8. dubna 2020 15:00
Domů
Sdílet
Diskuse