Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2020 16:07
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

„Nejlepší místo na sezení bude ještě lepší!“ Praha začala otáčet sedačky v metru o 90 stupňů

NEWS
Uložit Uložené

Krok, který jistě potěší mnohé cestující.

Mnoha lidem se bude zřejmě cestovat o něco příjemněji. Praha totiž začala zkušebně testovat otočení osamocených sedaček v metru, který byly dosud přímo naproti dvěma místům vedle sebe, o 90 stupňů směrem do uličky

O novince na svém facebookovém profilu informoval pražský náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

„Když lidé jedou sami metrem, často sedí na samostatné sedačce naproti dvojce s vytočením nohou do uličky. Všímám si toho už dlouho a já sám to také dělám. Cestující si tímhle způsobem automaticky sedají, i když je dvousedačka prázdná. Po baťovsku proto jdeme naproti jejich pohodlí a v pilotní soupravě na Áčku jsme otočili několik sedaček do uličky,“ vysvětlil Scheinherr.

Scheinherr dále uvedl, že koncem měsíce bude přidána další souprava a následně bude zkušební provoz vyhodnocen. Reakce od lidí jsou však zatím vesměs pozitivní a změnu vítají.

Jedním z těch, kterým se vytočení sedačky zamlouvá, je například i poslanec Dominik Feri, který novinku okomentoval na svém Instagramu„Nejlepší místo na sezení v metru bude nově ještě lepší!“ napsal.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35
Domů
Sdílet
Diskuse