Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2020 8:21
Čas čtení 2:25
Adam Smeták

Matka s dcerou otevřely pekárnu, v níž připravují pamlsky a dorty pro psy, kočky i jiná zvířátka

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Rodinná pekárna Bone Apetit funguje už pět let. Stejně jako na většinu ostatních malých podniků, i na ni dolehla krize kvůli pandemii koronaviru.

Tento článek vznikl v rámci kampaně #DIKYTOBE. REFRESHER rozdá milion korun v podobě inzerce zdarma malým podnikatelům a jiným subjektům, které to nejvíce potřebují.

Kampaň #DIKYTOBE můžeme realizovat díky předplatitelům REFRESHER+, pokud ji chceš podpořit, předplatné si můžeš zakoupit tady. Návod, jak poslat tip na podnik najdeš tady.

Bone Apetit je rodinná firma z Liberce, která se věnuje pečení pamlsků pro psy. Výrobky z jejich pekárny neobsahují chemické konzervanty, barviva a další potravinová ochucovadla, jako jsou soli a cukry. Veškeré pamlsky jsou ručně vyrobené s přihlédnutím k jejich zdravotní nezávadnosti pro čtyřnohé mazlíčky.

Doporučeno
Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu 15. května 2020 11:33

Firma vznikla v roce 2015 a založily ji Hana Veselá s dcerou Denisou. „Jak už to tak bývá, cesta k vlastní pekárně vedla od našeho chlupáče. Byla jím krásná anglická kokršpanělka Bonynka. Bohužel jsme k jejímu stravování přistupovali jako většina páníčků,“ vypráví Denisa.

Svého mazlíčka krmili obyčejnými granulemi a dětskými piškoty. Nevěnovali se složení stravy a ve dvanácti letech se stav Bonynky ohromně zhoršil. „Začala se ze dne na den počůrávat a ztrácet na váze. Veterinář určil jako příčinu silnou cukrovku. Protože byla Bonynka v pokročilém věku a cukrovka v pokročilém stavu museli jsme se rozhodnout pro eutanázii,“ dodává.

Doporučeno
Po 14 letech provozování steakové restaurace se dali na veganství a na Nepomucku založili eko-farmu, která je prý rájem na zemi Po 14 letech provozování steakové restaurace se dali na veganství a na Nepomucku založili eko-farmu, která je prý rájem na zemi 29. dubna 2020 10:33

Po půl roce si pořídili fenku Maggie a Dixinku, ale změna ve stravování jejich čtyřnohé přítele nezačala. Ta přišla až v momentě, kdy matka s dcerou začaly pracovat ve zverimexu. Začali se stravování pro psy věnovat a uvědomily si, kolik chyb udělaly. Odtud už vedla cesta k vlastní pekárně a obchodu, kde nabízí zdravé krmivo pro čtyřnohé mazlíčky.

Kromě pamlsků nabízí i sušená masa, doplňky stravy pro psy, hračky, granule, kvalitní konzervy a v neposlední řadě také po domluvě upečou dort pro pejsky, kteří slaví narozeniny. Narozeninové dorty ale prý pečou i pro kočky a jeden už připravovaly i pro koně. 

Jejich podnikání se ale jako řady dalších dotkla pandemie koronaviru. „Velmi rapidně klesl počet našich zákazníků, kteří si objednávají námi doporučovaná krmiva přímo od prodejců do pohodlí domova (ačkoli i my rozvážíme krmiva po okolí, a to zdarma), čímž nám klesá podpora a bohužel i tržby,“ uvádí Denisa.

Doporučeno
Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice 22. dubna 2020 14:00

V některých dnech mají prý tržbu i jen 300 korun, což se nedělo ani v začátcích jejich podnikání. „Dříve jsme se nezastavily, a teď většinu dní prosedíme na židli s vymýšlením akcí, jak nalákat naše zákazníky zpět do obchodu či už na e-shop,” doplňuje.

Momentálně se snaží oslovovat podobné obchůdky, jako je ten jejich, s nabídkou spolupráce v prodeji jejich zdravých dobrot či narozeninových dortů na zakázku. Zavedli akci na 8+1 pytel granulí zdarma a přibrali značku krmiv, ke které budou nabízet i dárky.

Doporučeno
Za unikátní uměleckou galerií v Praze se sjížděli lidé z celého světa. Kvůli pandemii musela dočasně zavřít Za unikátní uměleckou galerií v Praze se sjížděli lidé z celého světa. Kvůli pandemii musela dočasně zavřít 28. dubna 2020 9:47

„Velkým granulovým firmám bohužel nemůžeme cenově konkurovat, tak snad i lidé po této pandemii pochopí, že lokálním nakupováním podporují nejen českou ekonomiku, ale především živnostníky a malé firmy, které do této doby narůstaly a nabízely spousty kvalitních produktů. Snad se to tímto virem nezastaví a firmy to zvládnou,“ dodává Denisa na závěr.


Rodinnou firmu Bone Apetit můžeš podpořit nákupem na jejich e-shopu. Sledovat je můžeš na Instagramu či Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse