Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2020 14:26
Čas čtení 0:59
Adam Smeták

České nakladatelství prodává kalendář s portréty nacistů

NEWS
Uložit Uložené

Předseda Nadačního fondu obětem holocaustu už ve věci podal trestní oznámení.

Nakladatelství Naše vojsko čelí opět kritice, a to kvůli kalendáři s portréty nacistů, který zařadilo do prodeje. Předseda Nadačního fondu obětem holocaustu Michal Klíma na něj v této věci podal trestní oznámení. Nakladatelství se podle něj dopustilo propagace hnutí potlačujícího práva a svobody člověka. Poslanec Miroslav Kalousek už přislíbil, že bude v této záležitosti interpelovat ministra vnitra Jana Hamáčka. 

„Tento další projev propagace nacismu je důsledkem dosavadní nečinnosti policie a státního zastupitelství a osvobozujících rozsudků v případech vydávání nacistické literatury, prodeji hrnků a triček s portréty nacistů. Co bude dál? Nacistická periodika, muzeum nacismu?“ ptá se na Twitteru Klíma. 

Doporučeno
Auschwitz: Výše postavení vězni šikanovali zajatce, někteří se ale snažili pomáhat Auschwitz: Výše postavení vězni šikanovali zajatce, někteří se ale snažili pomáhat 1. září 2019 12:15
Domů
Sdílet
Diskuse