Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2020 21:22
Čas čtení 0:44
Adam Smeták

Roušky už jen v metru. Výrazné rozvolnění pravidel od 1. července se bude týkat i Prahy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V autobusech a tramvajích nebudeš muset mít roušku.

Od 1. července budou roušky v Praze povinné jen v metru. Hlavní město se díky současnému pozitivnímu vývoji s počtem nakažených bude držet od začátku července stejných nařízení jako ostatní kraje. Původně se předpokládalo, že pro Prahu a další města s vyšší koncentrací nákazy budou platit přísnější nařízení. Na svém Twitteru o tom informoval primátor hlavního města Zdeněk Hřib.

Doporučeno
Vysokorychlostní Wi-Fi na horách, u moře i na chalupě. S touto technologií se připojíš bezpečně a kdekoliv Vysokorychlostní Wi-Fi na horách, u moře i na chalupě. S touto technologií se připojíš bezpečně a kdekoliv 30. června 2020 19:00

Nejde o nařízení města, ale státní hygienické služby. Jak v dalším tweetu primátor doplnil, jde o kompromis mezi ideálem epidemiologů a v praxi snesitelnou realitou. Roušky budou povinné jen v metru z toho důvodu, že významná část tramvají a autobusů v Praze zatím nemá klimatizaci.

V hlavním městě Praha je v současnosti v přepočtu 6,57 nakažených osob na 100 tisíc obyvatel. To je výrazně méně než například v okrese Karviná, kde je na 100 tisíc obyvatel nakaženo 161,17 osob. Ve zmiňovaném regionu jde ale především o důsledek plošného testování mezi lidmi z okolí dolů OKD.

Doporučeno
Česko hlásí nejvyšší nárůst nakažených od začátku dubna. Za den přibylo 260 pozitivních případů Česko hlásí nejvyšší nárůst nakažených od začátku dubna. Za den přibylo 260 pozitivních případů 28. června 2020 8:38
Domů
Sdílet
Diskuse