Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2020 8:38
Čas čtení 0:53
Adam Smeták

Česko hlásí nejvyšší nárůst nakažených od začátku dubna. Za den přibylo 260 pozitivních případů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zřejmě ale souvisí s lokálním plošným testováním na Karvinsku.

Jen za sobotou v České republice přibylo 260 lidí, u nichž byla identifikována nemoc Covid-19. Jde o nejvyšší denní přírůstek od 8 dubna. Vyplývá to z informací zveřejněných ministerstvem zdravotnictví.

Skokový nárůst je ale potřeba zasadit do kontextu. Na Karvinsku v dolech OKD probíhá plošné testování, které zřejmě za vysokým nárůstem potvrzených nakažených stojí. Minimálně tomu tak bylo při pátečním nárůstu, jak informovala hlavní hygienička Jarmila Rážová v Českému rozhlasu – Radiožurnálu. 

Doporučeno
Karvinsko hlásí už přes 700 nakažených z prostředí dolů OKD Karvinsko hlásí už přes 700 nakažených z prostředí dolů OKD 27. června 2020 20:28

Další lokální ohnisko je také ve firmě na výrobu automobilových součástek Magna Exteriors (Bohemia) na Liberecku. Už včera navíc vyšlo najevo, že mezi testovanými z okolí dolů OKD je nakažený každý devátý nebo desátý. Plošně testovat se zde bude až do úterý a otestováno má být 3 tisíce lidí

Domů
Sdílet
Diskuse