Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2020 6:32
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Čech ukradl pár housek, soud ho poslal do vězení na 18 měsíců. Mladík bez domova doplatil na nouzový stav

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mladík bez domova si do igelitky strčil pět housek a odešel bez zaplacení.

V době pandemie koronaviru, když je v zemích vyhlášen nouzový stav, si i za zdánlivě neškodné trestné činy můžeš posedět za mřížemi pořádně dlouho, upozorňuje TV Nova.

Doporučeno
Pravý král New Yorku se vydání svého debutového alba nedožil. 50 Centův nástupce vydal reinkarnovanou klasiku (Recenze) Pravý král New Yorku se vydání svého debutového alba nedožil. 50 Centův nástupce vydal reinkarnovanou klasiku (Recenze) 7. července 2020 9:58

Na vlastní kůži se o tom přesvědčil mladík bez domova, který neměl co jíst, a tak v potravinách ukradl několik housek. Skutek se stal v Brně a mladík si ukradené housky dlouho neužil, protože u pokladen si na něj posvítili pracovníci bezpečnostní služby.

Housky mu našli v igelitce, kam je strčil a chtěl si je odnést bez zaplacení. Mladíka Lukáše, který delší dobu přebýval na ulici, pak převzala policie a obvinila ho z krádeže. Obchodu způsobil škodu ve výši 62 korun.

Ukradol žemle za 2 eurá, súd ho poslal do basy na 18 mesiacov. Mladík bez domova v Česku doplatil na núdzový stav
Zdroj: Pixabay

Muž měl trpět schizofrenií, ale ani to okresní soud v Brně neobměkčilo. Lukáše poslal do vězení na dva roky. Advokátka se však odvolala, a tak případ putoval na krajský soud.

Ani tam mladík nepochodil, i když soud mu trest zmírnil o půl roku. Nakonec pro krádež, za kterou by v době mimo nouzový stav dostal zřejmě pouze pokutu, půjde do vězení na 18 měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse