Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2020 11:17
Čas čtení 0:50
Tina Hamarova

V Německu útočil lukostřelec. Policistům sebral zbraně a utekl do lesa

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Policie už vyzvala lidi z okolí Oppenau, aby nevycházeli z domu. Školy a školky jsou zavřené.

Policie v německém městě Oppenau již druhý den hledá 31letého maskovaného muže, který v neděli odzbrojil čtyři policisty a utekl do lesa. Muž je podle veřejnoprávní Südwestrundfunk ozbrojený, má luk a šíp a pravděpodobně i střelnou zbraň a nůž.

Policie už vyzvala lidi z okolí, aby nevycházeli z domu. Město zavřelo „z důvodu současné nebezpečné situace“ školy a mateřské školy. Děti, které chodí do školy v sousedním Oberkirchu, by také měly zůstat doma. Uzavřené jsou i některé cesty.

„Zůstaňte doma, pokud je to možné, a neberte s sebou stopaře. Je možné, že pro jistotu zablokujeme všechny cesty. V současnosti totiž není možné přesně říci, jaké nebezpečí ten muž představuje,“ řekl pro SWR mluvčí policejního prezidia v Offenburgu Wolfgang Kramer.

Doporučeno
Nové záběry z Assassin’s Creed Valhalla, ale i další díl Watch Dogs. Toto jsou nové hry z konference Ubisoftu Nové záběry z Assassin’s Creed Valhalla, ale i další díl Watch Dogs. Toto jsou nové hry z konference Ubisoftu 12. července 2020 23:49

Policie podle německého deníku Bild pátrá po 31letém Yvesi Rauschovi, který prý může být psychicky labilní. Již v minulosti měl problémy se zákonem. Je oblečený v maskáčích a pravděpodobně má i neprůstřelnou vestu. 

Jeden ze svědků už oznámil policii, že takový muž v maskovacím oblečení sedí v chatě v zahradní osadě Friedberg nedaleko města Oppenau.

Domů
Sdílet
Diskuse